Sony разочарова с плановете за ъпгрейд към Android Nougat

Не е нормално телефони, които са едва на две години, да не получат най-новата ОС

Реклама

Смартфоните на SonyXperia Z3 и Z3 Compact, бяха представени през септември 2014 г., т.е. преди само две години. Затова е странно и разочароващо, че те не влизат в плановете на японската компания за миграция към най-новата версия на операционната система Android.

От тази седмица Android 7.0 Nougat се разпространява на телефоните Nexus, а в скоро време ще бъде налична и за мобилните устройства на останалите компании.

В своя блог Sony обяви, че Nougat ще бъде налична за Xperia Z3+, Xperia Z4 Tablet, Xperia Z5, Xperia Z5 Compact, Xperia Z5 Premium, Xperia X, Xperia XA, Xperia XA Ultra и Xperia X Performance.

Отсъствието на Xperia Z3, Z3 Compact, както и на Xperia Z3 Tablet Compact, е изненада, тъй като тези модели са с много добри технически характеристики. Пренебрегването на двегодишни телефони е странно, като се има предвид, че излезлият през 2012 г. iPhone 5 може да бъде обновен с най-новата iOS.

На всичко отгоре Z3 бе едно от тестовите устройства на Sony при разработката на Android N, припомня технологичният сайт The Verge.

Тагове: Sony Xperia Z3 Android Nougat