Sony ще представи нова версия на PlayStation 4 преди октомври

Конзолата ще поддържа 4K графика и виртуална реалност

Реклама

Вестник The Wall Street Journal потвърди слуховете, че Sony ще представи в скоро време нова, по-мощна версия на PlayStation 4, която ще предложи по-добра графика и виртуална реалност. Новата конзола ще се появи преди октомври месец, когато се очаква да бъдат представени очилата за виртуална реалност PlayStation VR. Те ще струват 399 долара, което е по-добра цена от конкурентните Oculus Rift ($599) и HTC Vive ($799), съвместими с последното поколение компютри. Няма информация за цената на новата конзола.

В момента японската компания продължава да произвежда дебютиралата през 2013 г. PlayStation 4, от която са продадени 36 милиона бройки.

Очевидно цикълът от 6-7 години, през които конзолите се обновяваха, ще бъде скъсен. Microsoft намекна, че подготвя новости около Xbox One, като шефът на проекта Фил Спенсър сподели, че цикълът при гейм конзолите ще се доближи до този при персоналните компютри.

В същото време Nintendo подготвя ново устройство, чието име засега е NX. То ще замени настоящата конзола на компанията Wii U.