Стефан Зийгел и Мин Сун Сеан са сред лекторите на DigitalK 2016

Технологичната конференция е на 19 и 20 май 2016 в Sofia Event Center

Реклама

Мин Сун Сеан е партньор в XLHealth, базиран в Берлин фонд за рискови инвестиции в дигитално здравеопазване. Той вярва, че здравните стартъпи имат потенциала за мащабни социални промени. Има собствен блог – www.DigitalHealthVC.com, в който разсъждава върху развитието на този сегмент. Като главен анализатор в XLHealth се е срещал с над 2300 стартиращи компании за дигитално здраве в Европа. Инвестирал е в млади фирми като mySugr, Meedoc, Neuronation и Harimata. Преди XLHealth е имал собствена компания и е бил инвестиционен съветник във фонда Lakeside Ventures. Роден е в Южна Корея и е израснал в Германия. Той ще бъде сред гост-лекторите на тазгодишното издание на Digitalk 2016, което ще се проведе на 19 и 20 май в Sofia Event Center и е организирано от "Капитал" и фондовете NEVEQ и LAUNCHub.

Сред лекторите ще бъде и Стефан Зийгел, основателят на радикалната модна платформа Not Just a Label.

"Модата генерира огромни продажби, но дрехите от най-големите модни марки се обличат средно четири пъти, преди да стигнат до сметището" казва Стефан Зийгел.

Той е бил не само модел, но и финансист, а на 30-годишна възраст създава уебсайта Not Just a Label, „за да предостави витрина и подкрепа на млади дизайнери от целия свят”. Идеята му е проста, но етична и гениална – парите и признанието на ценителите на модата да отиват при истинските творци – "онези млади хора, които създават тенденциите и лично изработват дрехите, обувките и аксесоарите, в противовес на скандалното свръхпроизводство в тази индустрия".

Днес онлайн магазинът излага дизайнери от над 127 страни, представени са над двайсет хиляди артисти. Това не е само място за продажби, но платформа, която оказва разнообразна подкрепа на младите таланти – като участия в изложения, помощ при програми за финансиране и менторски семинари, изграждане и консултиране на марки. Стефан съчетава в себе интерес към модата, който е култивиран от ранна възраст, както и опит във финансовата сфера, а резултатът е изключителния му бизнес усет. Той развива и концепцията за така наречената бавна мода. Именно етичният и достъпен модел на Not Just a Label привлича Зийгел в десетки неатрактивни за модните специалисти страни, включително и в България.

На 19 май Стефан Зийгел ще разговаря със Сандра Клинчева пред студенти и дизайнери за възможностите за младите таланти, за селекционния процес на Not Just a Label и за виждането си за днешния и утрешния ден на модата. Събитието е само с покани.

На 20 май Зийгел ще представи на сцената на DigitalK темата си "Автентичен радикализъм: Променящата се система на модата".

Повече за програмата и лекторите можете да научите на digitalk.bg и www.facebook.com/digitalkcon

Билети за DigitalK може да закупите тук.