Реклама

Този сезон всеки от нас може да избира какъв ще е новият български арт проект, реализиран от Аbsolut в рамките на кампанията You Transform Today.

Тримата артисти, които се борят за гласoвете ни, за да превърнат идеята си в реалност, са младият режисьор Неда Морфова с проект за музикално видео, авторът на сайта "Не!Новините" Самуил Петканов, който иска да напише първата си интерактивна книга, и Destructive Creation, които отново имат смелостта да трансформират част от София.

В специално създадения за целта сайт transformtoday.bg всеки от нас може да гласува и да реши не само кой артист да получи възможността да реализира проекта си, но и как точно ще се развие и реализира самият проект. Седмица след старта на кампанията процентите на гласували за тримата артисти са почти изравнени и всеки може да посочи своя фаворит до следващия петък, 29 ноември, когато ще стане ясен и победителят.
https://www.youtube.com/watch?v=8xroGBuT54I&list=UUpvU02q8pzOIembtPPXl5mA

Тримата артисти са избрани заради приноса в собствената си сфера и иновациите, които налагат в своята област в България до момента и не изпускат възможност да ни агитират да гласуваме за тях със собственоръчно засенети видеа, с което да ни убедят, че заслужават да спечелят.

Destructive Creation е арт колектив, които вече няколко години провокира и трансформира средата, в която живеем. След няколко големи проекта, които събудиха вниманието на цяла България, като първото обрисуване на Паметника на Съветската армия в София, превръщането на полицейска вишка в беседка и червеното наметало, с което осъмна паметника на Альоша в Пловдив, сега Destructive Creation очакват ти да избереш каква да е следващата им стъпка: облечена в светлина сграда на Фабриката за градско изкуство, стъклен робот от стар автомобил или истински бар в рейс Икарус. DC представят себе си с кратко видео от обитавана от тях Фабрика на Сточна гара в София
https://www.youtube.com/watch?v=7f9eA1MAtzE&feature=youtu.be

За Absolut You Transform Today, Неда Морфова иска да направи музикално видео, в което всеки може да стане помощник-режисьор, а операторите са пет доказани професионалиста, които в продължение на месец снимат своите най-яки впечатления. На публиката е оставен изборът как да режисира всеки етап за заснемането на проекта ѝ и всеки има седем избора и седем възможности да промени участниците, музиката и историята в музикалното видео на Неда. Освен много популярни реклами, Неда има в портфолиото си и един късомтеражен филм „Сутрин“, с който печели наградата JAMESON SHORT FILM AWARD на 16-тия София Филм Фест. Вижте го тук: morfova.com/films.html

Третият автор Самуил Петканов е един от създателите на култовия сатиричен сайт Не!Новините.  Сега той иска да напише първата си интерактивна книга, в която ти избираш какво ще се случи. Тя ще разказва история, която ще преминава от аналоговото в онлайн пространството и обратно през твърдите корици до социалните медии, уебсайтовете и целия свят. Отново всеки ще има седем избора и седем възможности да избере какво следва.  Самуил ни агитира да гласуваме за неговото видео така:
https://www.youtube.com/watch?v=MXr6LQ0k0u8&feature=youtu.be

Гласуването на сайта е отворено до 29 ноември на http://www.transformtoday.bg/, когато победителят ще бъде обявен на специалното събитие Absolut Transform Today #2 в Централна софийска баня в София. Специално за повода идва Andy Butler от култовата нюйоркска група Hercules and Love Affair. От родната DJ сцена участие в събитието ще вземат и Emil Doesn’t Drive и Niki Phoenix от Disco Comrades, Vajarov и Kaloo. Партито поставя началото и на втория етап от проекта, в който ще можем да гласуваме за всяка една от седемте стъпки в реализацията на проекта и да решаваме как ще се развива той в последствие, като режисираме развоя и определяме темата, стила, сюжетите, локациите, участниците и всички детайли.

Аbsolut има дългогодишна традиция да подкрепя и провокира талантливи артисти и инициатива Yоu Transform Today е поредната ѝ кампания у нас, която подпомага млади, смели и вдъхновяващи хора да поемат рискове и да създават нещо ново и различно, трансформирайки себе си и областта, в която работят. В своя втори етап, кампанията Transform Today oтново отправя покана за действие, която вече е отворена не само към артистите - участници, а към всички хора с креативно и проактивно мислене и поведение, които искат да трансформират своята среда в позитивна посока.