Twitter отбелязва 10-годишнината си с вдъхновяващо видео

Реклама

Twitter се появява на бял свят на 21 март 2006 г. За 10 години мрежата успя да привлече над 300 милиона активни потребители, но в сравнение с Facebook продължава да бъде бутикова платформа за хора, които обичат да пишат и четат кратки (до 140 знака, колкото е дължината на един SMS), но оригинални постове за случващото се около нас.

По случай десетия си рожден ден компанията направи вдъхновяващо видео. В рамките на две минути и половина то припомня ключови събития, при които бързата реакция на потребителите в Twitter е помогнала не само за по-доброто им отразяване, но и за спасяването на хора – Арабската пролет от 2011 г., цунамито в Япония през същата година, аварийното кацане на самолет в река Хъдсън през 2009 г. и др.п. Не са пропуснати и забавните клипчета и GIF-ове, превърнали се в хит след хиляди споделяния.

Трябва да се отбележи, че посланието, с което мрежата благодари на своите потребители, съдържа точно 140 знака. Това още веднъж потвърждава, че Twitter няма намерение да се откаже от своята най-характерна черта – кратката форма на изразяване.

 

 

Тагове: Twitter