Реклама

Sony разшири гамата си от Xperia смартфони с три нови, 5-инчови модела – Xperia X, Xperia X Performance и Xperia XA.

Двата по-мощни модела, X и X Performance, са с 3GB RAM, екран 1080p, четец за пръстови отпечатъци и 23-мегапикселова камера, ползваща новата технология „предсказуем хибриден автофокус”. Това означава, че апаратът следи движещи се обекти и предвижда накъде ще отидат, за да настрои фокуса и да избегне размазването.

Моделът XA е с екран 720p, 13-мегапикселова задна камера (8 MP предна) и 2GB RAM.

Лидерът в новата серия, X Performance, е с процесор Qualcomm Snapdragon 820.
Моделът Х е със Snapdragon 650, докато XA е с MediaTek MT6755.

Телефоните са с Android 6.0 Marshmallow, като Sony обещава батерията им да издържа до два дни. Единствено X Performance е водоустойчив.

Новите устройства ще бъдат на пазара през лятото, но засега цени не са обявени.

Sony представи и аксесоара Xperia Ear – безжична слушалка, която приема гласови команди и може да набира телефонни номера, да търси информация в интернет, да ви прочете получените съобщения или да ви навигира. Тя се свързва с Android телефона ви чрез NFC или Bluetooth, а батерията й издържа цял ден. Предлага се в черен цвят, а кутийката й играе роля и на зареждащо устройство. Ще бъде на пазара през лятото на 2016 г.

На Mobile World Congress в Барселона компанията представи и няколко продукта, които са все още на ниво концепция. Сред тях е 360-градусовата камера Xperia Eye, която може да се закачи на дрехите като брошка. 

 

 

Тагове: sony Xperia X