Реклама

От вчера сайтът на най-добрия ни планински бегач и ориентировач Кирил Николов-Дизела е напълно обновен. Редизайнът е дело на Мартин Пепелджийски, който сам се е свързал с Кирил и му е предложил услугите си безвъзмездно. Автор на новото лого на спортиста е Иван Иванов, дизайнер в Tribal Worldwide.

В телефонно интервю за btv.bg Дизела сподели програмата си за лятото. Тази година няма да има проект от рода на Ком-Емине, но се задават няколко много важни състезания.

Май – Международно състезание по ориентиране в Швеция и Европейско първенство в Чехия

Юни – Световно първенство по планинско бягане на дълга дистанция (32 км) в Словения

Август – Световно първенство по Sky Running (планинско бягане на голяма надморска височина) в Испания

Септември – Световно първенство по планинско бягане на къса дистанция (12 км) в България. Трасето е от Сапарева баня до хижа Рилски езера, т.е. само изкачване!

В средата на март Кирил Николов-Дизела участва за втора поредна година в скоростното изкачване по стълбите на Айфеловата кула. Времето му бе малко по-слабо от миналата година и той се класира на четвърто място, докато миналата бе на второ. „Въпреки това съм доволен, защото разликата във времето е малка, в рамките на отклоненията, идващи от моментното състояние на организма. Все пак участвам само веднъж в годината в бягане по стълби и не мога да отделя твърде много време за целенасочени тренировки в тази дисциплина” – сподели Дизела за btv.bg.

Докато ние преяждаме с козунаци и яйца по Великден, Кирил Николов няма да почива. В четирите почивни дни (29 април – 2 май) го очакват четири старта край Търговище за купа „Вариант 5”. Така се казва и българският отбор, за който Кирил се състезава. Другият отбор на Дизела е финландски.

Ще следим с интерес изявите на най-добрия ни планински бегач и ориентировач през цялото лято.