Реклама

Минисериалът е създаден по романа на Робърт Луис Стивънсън "Черната стрела". Действието се развива в средата на 15-и век в териториите на империята на Хабсбургите и Папските територии.
Тази зона е стратегически важна, ревниво оспорвана от местни владетели. Сред тях е Раниеро от Ротембург, лоялен към Хабсбургите и решен да разшири тяхната територия. Неговият най-голям враг е Никълас Кузано, епископът на Бресаноне, верен на Папата.
Тъй като те са изправени в битка един срещу друг, Раниеро изпраща Марко ди Монфоте – момче, което е отгледал като свой собствен син.
Марко се запознава с Джована Бентиволио. Тя е сирак, но Кузано я е отгледал като своя дъщеря. Когато обаче Марко научава, че Раниеро е убил бащата на Джована, той се обръща срещу него, на страната на Джована. Марко се присъединява към групата "Черната стрела", която се бори срещу всяка несправедливост.
В шеметна обстановка на нападения, предателства и интриги, Марко и Джована се борят за своята любов. Те вярват, че справедливостта трябва да надделее над отмъщението.