Реклама

Овдовял дядо, страдащ от Алцхаймер, тръгва на пътешествие с внучката си. Названието на самия филм е метафора, с която главният герой отговаря на въпроса "Какво чувстваш, когато забравяш всичко".

Възрастен вдовец след 50 години брак заболява от Алцхаймер. Синът му има собствени семейни проблеми с жена си, с която живеят във Великобритания. Той не може да се грижи за баща си и планира да го остави в хоспис - поне в това го подозира 11-годишната внучка.

Момичето взима нещата в свои ръце и увещава дядо си да избягат на пътешествие в приказната Венеция, където той някога е предложил на баба й. Внучката се надява, че това ще помогне на дядо й да си спомни поне нещо. По пътя към целта, двамата се сблъскват с различни проблеми, но добри хора им помагат да продължат. По петите на бегълците, в Италия пристигат родителите на момичето и семейството отново намира любовта, отношенията се оправят.

(„Head Full of Honey“ / „Honey in the Head“, Германия, САЩ, 2018)

Жанр - романтичен, драма

Режисьор - Тил Швайгер

Актьори - Ник Нолти, София Лейн Нолти, Клер Форлани, Мат Дилън, Емили Мортимър, Ерик Робъртс, Тил Швайгер, Грета Скаки и др.