Реклама

Корабът на мечтите се насочва към приказния остров Мавриций в Индийския океан, източно от африканския остров Мадагаскар. До екипажа пристига факс, че на борда има пътник, който ще тества пътния журнал на круиза. Д-р Шрьодер смята, че знае кой е проверяващият, а на Беатрис е възложено да се погрижи за него - г-н Шефлер. В крайна сметка се оказва, че Шефлер е добре познат на корабните компании, тъй като чрез различни трикове се опитва да си възстанови 25% от цената на пътуването. По-късно става ясно, че истинският проверяващ е друг - приятелка на лекаря още от училищните години. Той междувременно й е дал цялата информация, неволно...

Вдовецът Ханс празнува 65-и рожден ден и е поканил своите синове и секретарката си Герда. Скритата му цел е момчетата да поемат компанията. За да е по-убедителен, представя Герда като своя годеница и бъдещ шеф на фирмата.

Театралните актьори Бьогелайн и Липелт са на борда по работа: театърът им е пред затваряне и представят репертоара си пред нова публика. На борда са и двама политици, които обсъждат съдбата на театъра.