Реклама

Провинциалният доктор Рей Кинкейд е приятно изненадан, когато в родния им град пристига юношеската му любов - столичната адвокатка Лиз Песко. Тя е натоварена от шефа си Харпър да преговаря достъп до риболовните квоти за улов на бели миди край Корнуол, от името на голяма датска компания. Лиз трябва да убеди баща си Кейп да пречупи съпротивата на местните, като така ще си осигури и повишение.

Бизнесът с кораба на Кейп Песко не върви и неговата идея е или да се оттегли, като делата се поемат от дъщеря му, или да продаде всичко. Синът му Бен пък е бил алкохолик и е загинал в очаквана буря след бас... Оставил е внука Джони с разбито сърце и с чувство за вина сред рибарските суеверия, което го е превърнало в много проблемен ученик.

Когато Риз среща отново Рей, той й помага да се справи с нейната семейна драма - и тя вече си задава въпроса, кое е по-важно: успешната кариера или личният живот. Бащата на Рей - Питър Кинкейд е легендарен в региона адвокат, който от своя страна безмилостно разиграва тази емоционална слабост, за да се набута в привлекателния случай с квотите - след като Харпър започва да се съмнява, че Лиз е в състояние да се справи...