Реклама

Как е създаден първият компютър Apple, какъв е пътят, който Стив Джобс изминава, за да се нареди сред най-богатите хора на Земята и да промени завинаги историята? Отговори на тези въпроси дава Мартин Бърк във филма "Пиратите от Силиконовата долина”.

Лентата проследява пътя на Стив Джобс и този на най-големия му конкурент – Бил Гейтс, които създават компаниите си – Apple и Microsoft, в своите общежития. Години по-късно те се изправят един срещу друг на полето на корпоративния свят, за да проведат най-мащабната битка за надмощие в сферата на технологиите. Във филма „Пиратите от Силиконовата долина” режисьорът Бърк проследява и какво се случва след успеха и как се променят животите на създателя на Microsoft Бил Гейтс (Антъни Майкъл Хол) и съоснователите на Apple Стив Джобс (Ноа Уайли) и Стив Узник (Джоуи Слотник).

Също както и индустрията, филмът започва с историята на Apple и постепенно фокусът се измества към Microsoft. Действието около първата компания разкрива как двамата съоснователи са „взели назаем” ключови идеи от лабораториите на Xerox, доказали са се като нетрадиционни бизнесмени, но помежду им застава... успехът. В същото време Бил Гейтс бил в ролята на наблюдател – изучавал конкурентите си, научил се е да ги превъзхожда и създал гиганта Microsoft.