Реклама

„Приятели с пари” разказва за отношенията между четири жени, които в целия си съзнателен живот са били приятелки. Сега, когато са на прага на средната възраст, приятелството им е изправено пред предизвикателството да устои на разликата в социалния статус и финансови им възможности.  „Приятели с пари” e трогателен и същевременно хаплив разказ за това как живеем днес в един свят, който се разпада под влиянието на класовото разделение и парите.

Три от приятелките – Франи (Джоан Кюсак), Джейн (Франсис Макдормънт) и Кристин (Катрин Кийнър), които са попаднали в света на парите, споделят с Оливия (Дженифър Анистън) своята концепция за живота. Според тях и техните стандарти, Оливия не може да се справи с живота или да създаде стабилна връзка. Те смятат, че тя няма почти никакви опции, а това пренесено към техните собствени страхове, подклажда съмненията им относно браковете и кариерите, които те трите имат.

Междувременно, Оливия избягва да води живота на своите приятелки. Понякога приема тяхната болезнена щедрост, но доста често я отказва. И някак съвсем естествено Оливия намира удовлетворение и стабилност там, където най-малко е очаквала. Нейното щастие обаче, е в дисонанс със съдбите на приятелките й.