Реклама

Пенелопе Кийлин - дъщеря на известен художник, прави равносметка на живота си. Тя си спомня миналото: от бохемското детство в Лондон до нещастния си брак по време на войната, когато се омъжва за човек, когото не обича. Тя ражда три много различни деца: Оливия - нейното "специално дете", което също като майка си е както с труден характер, така и уязвимо; Ноел, егоистичен и жесток син; и Нанси - първородната й дъщеря, огорчена от алчност и завист.

След като получава лек сърдечен удар, 64-годишната жена отделя време за размисъл върху живота си. Изписана от болницата, енергичната и независима Пенелопе се връща у дома си – малка, разнебитена къща в английската провинция. От тук тя пътува до средиземноморския рай Ибиса, за да види Оливия. Тя среща възлюбения на дъщеря си - Космо, и дъщеря му, младата и красива Антония. Историята се развива като пъзел между 1940 година и наши дни. Зрителите разбират за брака й с Амброуз и раждането на три различни деца. Както и за Ричард - елегантен и романтичен мъж, когото Пенелопе е обичала, но е загубила във войната.

Тази история на изгубена любов се отразява в момента с историята на Антония, която идва да живее с Пенелопе, и любовта й към мистериозния Данус. Тайните страсти от миналото на Пенелопе заплашват да се повторят с младата двойка, освен ако те не успеят да се поучат от нейното нещастие и да бъдат честни един с друг.

Когато се оказва, че Пенелопе печели малко богатство от картината „Търсачи на раковини”, нарисувана от баща й, всичките й "близки" се събират и истинските им лица излизат наяве. Пенелопе е принудена да вземе решения, които ще определят дали семейството й ще остане сплотено, или ще се раздели.