Реклама

Moto G6 Plus се появи само преди месец и ни направи впечатление с ето тези неща.

1. Голям и красив
Моделът има голям, 5.9-инчов екран с FHD+ резолюция (2160x1080 пиксела) и съотношение 18:9. Елегантният корпус е от метал и стъкло Gorilla Glass 3, като извивките на гърба спомагат за по-удобно захващане. Относно дизайна можем да допълним, че си има собствена физиономия... и то буквално. Двойната основна камера (12 и 5 МР) и двутоновата светкавица (това са две светкавици, светещи с различна температура, за да се получат по-реалистични цветове) оформят на гърба на телефона ококорено личице, което ще развесели всеки и така ще му направите по-добър портрет.

Снимка: Motorola

2. ВзЕми тоя цвят!
Една от най-приятните екстри на камерата е възможността за черно-бели снимки със запазване на един цвят по избор (посочвате с пръст върху екрана кой точно). Ето няколко примера за функцията, чието официално име е Spot Color.

Снимка: Васил Богданов

Снимка: Васил Богданов

Снимка: Васил Богданов

Снимка: Васил Богданов

Другите интересни режими са портрет с разфокусиран фон, изрязване на обект и добавяне на фон от галерията, автоматичен HDR.

Кадър с включен HDR. Тази функция се използва за по-добър контраст при контражурно осветление
Снимка: Васил Богданов

В ръчен режим на снимане на екрана се появяват дъги, по които плъзгате пръст, за да настроите скорост, бленда, ISO, компенсация на експозицията и баланс на бялото. При плъзгането на пръста се чува много приятен звук – все едно въртите механизъм за отключване на каса с 10 милиона долара вътре (много филми сме гледали, да).

Ето два примера за използване на компенсацията на експозицията. В случая това ни помага да постигнем по-плътни, по-пастелни цветове при прекалено силното юлско слънце.

Без компенсация на експозицията
Снимка: Васил Богданов

С компенсация на експозицията -0,3
Снимка: Васил Богданов

Без компенсация на експозицията
Снимка: Васил Богданов

С компенсация на експозицията -0,5
Снимка: Васил Богданов

Най-високите режими на заснемане на видео са 4K Ultra HD с 30 кадъра в секунда и Full HD 1080p с 30 или 60 кадъра в секунда, което гарантира изключително високо качество на клиповете.

Снимка: Motorola

3. Прави фокуси
Когато прокарате ръка над телефона, Moto Display ви показва дата, час, заряд на батерията и новополучените съобщения.

4. Уважава традициите, като в същото време е и модерен
Moto G6 Plus не се срамува да има 3,5 мм аудио жак, който някои по-претенциозни модели загърбиха. В същото време е с USB Type-C. Да се свети името на този, който се сети, че USB-то трябва да е симетрично и да не се чудим как да го пъхнем!

5. Не пипай!
В долния край на предния панел има сензор за пръстови отпечатъци, така че никой няма да ви чете съобщенията, докато сте в банята. Сензорът може да се използва за навигация в интерфейса, като това спестява лентата със софтуерните бутони на Android (версия 8.0 впрочем) и отваря още място на дисплея.

6. Супер цена
Освен супер камера, Moto G6 Plus има и супер цена за своя клас – 599 лева.
За тези пари получавате смартфон с 8-ядрен процесор Snapdragon 630, 4 GB RAM и 64 GB вътрешна памет. Апаратът има версия с две SIM карти (Nano), като отделно си има слот за microSD карта. Селфи камерата е 8 МР, а батерията е с капацитет 3200 mAh и Turbo charging технология.

Смартфонът идва с прозрачно силиконово калъфче, което е добра компенсация за липсата на слушалки в свежозелената кутия
Снимка: Васил Богданов

Снимка: Motorola

Тагове: Motorola

.