Центрове за гуми Диана - КАЛКУЛАТОР ЗА ПРЕСМЯТАНЕ И СРАВНЕНИЕ ПРИ ПОДБОР НА ГУМИ И ДЖАНТИ С РАЗЛИЧНИ РАЗМЕРИ

Най-големият вносителят на автомобилни гуми за България, Гуми Диана, осигурява безплатно онлайн решение за всички, които планират смяна на гумите и искат да пресметнат и сравнят различните размери и техните предимства

Реклама

Калкулатор за гуми и джанти от Центрове за гуми Диана

Една от услугите, които вносителят предлага в онлайн платформата си, е удобният и безплатен калкулатор за гуми и джанти? Той има за цел да помогне на всеки, който планира замяна на старите или фабрични автомобилни гуми с нови такива.

Калкулаторът значително улеснява процеса на избор на подходящи размери гуми и джанти, като спестява значително време, прекарано в изчисления и измервания.

Основни функции и начин на работа

Калкулаторът за гуми и джанти е инструмент, който изцяло замества изчисленията, необходими при пресмятане и сравнение на различните размери автомобилни гуми. Инструментът сравнява диаметъра на гумите, които се използват в момента, с диаметъра на тези, които шофьорът планира да закупи.

Всичко, което е необходимо да направят потребителите, е да въведат спецификациите на старите и на новите гуми. Това са ширината и височината, въведени в милиметри, както и диаметъра в инчове.

Калкулаторът автоматично извежда резултат за размера на диаметъра на всяка гума (стара и нова), който е представен в милиметри. В отделно поле се визуализира и резултат колко милиметра е разликата между двата диаметъра.

Ако пред резултата е изведен знакът “+”, то тогава новата гума е с по-голям диаметър от старата. Съответно, ако е изведен знакът “-”, новата гума е по-малка от старата.

В допълнение, калкулаторът за гуми и джанти включва и резултат, който измерва грешка на скоростомера при движение със скорост 100 км/ч. Той помага да се определи колко ще се промени показанието, когато се монтират новите гуми или джанти.

Последното играе важна роля при шофьорите, тъй като неточен скоростомер може да доведе до рискове, свързани с безопасността, и да доведе до глоби за превишена скорост.

Значението на правилния избор на размер гуми и джанти

Смяната на износени или стари гуми е неизбежна за всеки, който управлява и поддържа лек автомобил или друго превозно средство. За целта обаче е необходимо да се изчисли правилният размер, който пасва на конкретната марка и модел кола, и който ще осигури оптимална производителност.

При избора на нови гуми най-важно е те да са подходящ за джантите размер и да могат да заменят предишните без да създадат неприятностни за превозното средство. Правилните размери гарантират дълготраен живот и надеждност в представянето на гумите.

В случай на несъответствие в размерите, съществува риск от бързо износване на гумите. Освен това е възможно да се появят и механични проблеми или несталбилност на пътя, което от своя страна води и до рискови ситуации за пътуващите.

Ползи и предимства на инструмента

Онлайн калкулаторът би могъл да бъде от полза на всеки собственик на превозно средство, който планира да изпробва нов размер гуми или да замени фабричните такива, и иска да направи правилния избор. Той опростява процеса по избор на нови гуми, предлагайки автоматизирано решение както за неопитните, така и за опитните в тази област.

Основното предимство на калкулатора е, че помага на използващите го да вземат информирано решение и да изберат правилния размер гуми за техните превозни средства. Освен това значително улеснява процеса по изчисленията и предпазва шофьорите от възможни рискове и механични проблеми.

Повече за Центрове за гуми Диана

“Диана” ООД е най-големият вносител на автомобилни гуми на Българския пазар, подходящи за всички видове превозни средства - от леки коли до тежкотоварни камиони. Разполага с 11 големи модерни центъра на територията на България – пет в гр. София и в градовете Пловдив, Бургас, Плевен, Варна, Русе и Стара Загора ,в които се предлага разнообразие от автомобилни гуми и услуги , включително, застраховка за гуми, монтаж, демонтаж и баланс на гуми, реглаж, вулканизация, изправяне на джанти, хотел за гуми и други.