Ексклузивно: ето кой е най-желаният подарък тази Коледа

Разберете защо това е най-очакваната изненада под коледната елха

Реклама

С наближаването на коледните празници се изправяме пред предизвикателството отново да зарадваме най-скъпите си хора с подходящ подарък. Но с всяка следваща година става все по-трудно да ги впечатлим с нещо наистина стилно, изненадващо и подбрано специално за тях.

Ако все още не сте избрали съвършения коледен подарък за своята половинка, можете да се доверите на класиката – любим луксозен аромат. Елегантният парфюм е перфектният начин да покажете на жената до себе си колко много я цените; колкото по-скъпо е уханието, толкова по-голям е комплиментът към нея. Надали ще се изненадате, че един от най-желаните и очаквани коледни подаръци от страна на дамите тази Коледа е именно легендарният аромат Chanel No5.

Chanel No5 – най-продаваният парфюм в света

На всеки 30 секунди някъде по света се продава по един флакон от култовия дамски аромат Chanel No5. Неговото изтънчено ухание притежава завладяваща история, зад която стои една от най-ярките и въздействащи личности на миналия век – Коко Шанел. От сцената на малко френско кабаре до подиумите на висшата мода, пътят на Габриел „Коко“ Шанел е изпълнен с успехи, предизвикателства, любовни истории и, най-вече, незабравими дизайни и аромати.

Коко Шанел е истински пионер на модата. Списание Time я включва в класацията на стоте най-влиятелни личности на XX век – тя е и единственият представител на модната индустрия. Нейните прочути модели, сред които малката черна рокля, култовото сако с метални копчета, както и дамската чанта 2.55, поставят началото на една революция в дамската мода. Най-известният ѝ аромат, Chanel No5, е вдъхновен от силата и чувствеността на съвременната жена, а изисканата му композиция и днес задава стандартите на луксозната парфюмерия.

Аромат като никой друг

Ако искате да покажете на своята любима жена, че тя е единствената, няма по-добър начин да го направите от това да ѝ подарите единствения и неповторим Chanel No5.

„Дамски аромат, който ухае на жена“, както си го представя самата Коко Шанел, докато работи върху него – ухание, което подсилва и подчертава естествената женственост в нейната най-чиста форма.

Историята на този разкошен дамски парфюм е красива и поетична. През 1921 година, в сътрудничество с парфюмериста Ернест Бо, Коко Шанел успява да създаде невиждано дотогава ухание – абстрактен аромат, който не е фокусиран върху една водеща нотка, а съчетава богата и плътна композиция от над 80 съставки. Изработката му представлява сложен и многопластов процес, който комбинира нотките толкова прецизно, че някои от тях трудно могат да се разпознаят самостоятелно.

Госпожица Шанел избира петата проба и я нарича „N°5“. За новия аромат избира бутилка с нетрадиционен дизайн, украсена с бял етикет и фасетирана капачка.

Пищната формула на Chanel No5 съдържа безпрецедентно количество алдехиди и съчетава някои от най-луксозните натурални парфюмни нотки в света: роза Сентифолия от Грас, иланг-иланг, жасмин, момина сълза и ирис върху плътна дървесна основа от сандалово дърво, дъбов мъх, ванилия, пачули и ветивер. Една невероятно чувствена и магнетична комбинация, която днес може да бъде разпозната навсякъде.

Представен със семплото название „Chanel No5“, това е първият парфюм, носещ името на своята създателка – име, което ярко се откроява сред останалите скъпи дамски парфюми по това време. В годините, името Chanel No5 се превръща в нарицателно за лукс и висока класа.

Защо Chanel No5 е идеалният подарък

От емблематичната опаковка до иконичния си аромат, Chanel No5 остава най-известният парфюм в целия свят, повече от 100 години след своето създаване. Този дамски аромат е олицетворение на шика и френската естетика. Елегантният му флакон продължава да очарова със своето семпло съвършенство и изчистени линии. Богатата му композиция вече над един век продължава да впечатлява и завладява сърцата на няколко поколения жени (и мъже).

Едва ли има дама, която да не остане във възторг от този толкова необикновен коледен подарък. Този уникален аромат изглежда като истинско малко бижу и носи късче от историята на висшата мода; неговата семпла красота и вечна елегантност го поставят твърдо на върха, година след година.

Неслучайно Chanel No5 е любимият парфюм на завладяващи личности като Мерилин Монро, Катрин Деньов, Никол Кидман, Марийон Котияр, Лили Роуз Деп и много други, които през последния век са били музи и рекламни лица на този незабравим аромат. Всеки път, когато една жена облича Chanel No5, тя носи върху себе си наследството и историята на Шанел. Заветът на този култов дамски парфюм се простира през десетилетията и символизира есенцията на женската красота, което го превръща в най-великия аромат на всички времена.

Открийте съвършения коледен подарък за всяка дама в добрите магазини за селективна парфюмерия, както и онлайн.

.