Кафето може да се пие и студено

Вземи Coconut Iced Coffee от Subway

Реклама

За какво си мислите първо всяка сутрин, когато отворите очи?

Много хора биха отговорили на този въпрос по следния начин - за чаша кафе. Е да, няма нищо по-хубаво и зареждащо в първите мигове на новия ден от аромата на тази толкова популярна и обичана напитка.

Лятото не прави изключение, макар че температурите са високи. Любимото си кафе можете да изпиете и студено в един от ресторантите на Subway. Най-новото му и свежо предложение се казва Coconut Iced Coffee. Имате доста време, за да му се наследите, тъй като то е част от специалитети на Subway от 19 април до 5 септември. И това не е всичко - с него ще получите и бисквитка с аромат на малинов чийзкейк, за да го направите още по-неустоимо.

Ако сме ви заинтригували и вече пътувате към най-близкия Subway, ето ви няколко интересни факта защо да се насочите към студеното кафе:

- За да намерим историята на първото студено кафе, трябва да се върнем към далечната 1840 г. в Алжир. То е наречено мазагран (б.а. - или масагран). Всъщност, представлява студена, сладка кафеена напитка, направена от френската армия по време на битката при Мазагран. Когато млякото свършва, войниците добавят към кафето си студена вода, за да се борят с горещините. По-късно към студената вода се добавя и сладък сироп и така се появява студеното кафе;

- Студеното кафе, което познаваме днес, обикновено се състои от еспресо, филтрирано кафе или сироп от кафе, смесен с кубчета лед и мляко;

- В летните дни студеното кафе дава свежест и прохлада и не е нужно да го изчакате да изстине. Можете да му се насладите веднага!

- Студеното кафе, особено студено сварено кафе, е по-малко киселинно от топлия му аналог. Всъщност, то е с до 67% по-малко киселинно от горещото кафе, което е по-добро за стомаха и зъбите ви. Киселинността в кафето създава горчив вкус, което гарантира, че студеното кафе е по-здравословно и по-ароматно от горещото кафе;

- Има го в различни вкусове. От солен карамел до ягода и ванилия, можете да пиете студено кафе, както ви харесва. Ако обичате вкуса на кафето, можете да изберете и натурално студено кафе;

Или пък да изберете Кокосово Айс Кафе. То е в списъка с “любими” на всички, които обичат на Subway от 2017 г. насам. Този страхотен летен вкус на леденото кафе ще ви държи свежи и в тонус в горещите летни дни.

Привържениците на латето също няма да останат разочаровани. В Subway има и Кокосово лате, с което да разнообразите вашите дни. В него ще разпознаете неповторимия тропически вкус на кокосовия сироп “Monin".

Coconut Iced Coffee е включено в менюто на всичките 25 ресторанта на Subway. У нас първият отваря врати през 2008 г. и вече 15 години не спира да радва своите клиенти.

Subway отдава заслуженото на всеки сезон, като тази година вече го направи с Chocolate Orange Latte (в периода от 12 януари до 18 април), а лятото е запазено за Coconut Iced Coffee. От 6 септември до 30 октомври своето място ще получи Pumpkin Spice Latte, а след това и Cinnamon Latte (1 ноември до 31 декември).

Вземи доброто си настроение и влез в Subway за своето Кокосово Айс Кафе!