Как да държим диабета под контрол?

Към здравословния начин на живот можем да прибавим използването на доказани добавки, за да помогнем контрола на симптомите на диабет. Такава добавка има в състава на Favio Forte и тя е екстракт от Гимнема

Реклама

Диабетът е заболяване, при което нивата на захар (глюкоза) в кръвта са по-високи от нормалните стойности. Този излишък на захар може да създаде сериозни проблеми за здравето, тъй като тялото не може да го използва правилно. При диабета, инсулинът (хормон, който регулира нивата на захар в кръвта) може да не работи както трябва или тялото не го произвежда достатъчно.

С времето при наличието на диабет се появяват дълготрайни последствия за цялостното здраве, като някои примери включват:

  • Увреждане на кръвоносните съдове
  • Увреждания на сърцето и бъбреците
  • Нaрушение на зрението поради увреждане на кръвоносните съдове в очите
  • Нарушения в нервите (невропатия), като най-често засяга ръцете и краката, но може и да засегне нервите при вътрешните органи

Какво препоръчват специалистите?

Поддържането на здравословни нива на кръвно налягане и холестерол помага в намаляването на риска от сърдечно-съдови заболявания, които са чести при хора с диабет. Редовното следене и контрол на тези фактори с помощта на здравни професионалисти е от съществено значение.

Заедно с това, редовната проверка на нивата на глюкоза в кръвта е основен елемент от грижата за себе си при диабет. Този процес помага да се определят ежедневните колебания и да се вземат необходимите мерки, за да се поддържат желаните нива на глюкоза.

Физическата активност играе ключова роля в поддържането на диабет под контрол и подобряването на общото здравословно състояние при хората с диабет. Тази дейност има множество положителни ефекти върху заболяването и тялото като цяло.

Повишено внимание върху употребата на алкохол, която може да намали нивата на захар в кръвта, което да доведе до хипогликемия. Ако решите да употребявате алкохол, правете го умерено и следете внимателно нивата на кръвна захар. Избягвайте консумацията на алкохол на празен стомах, тъй като това може да увеличи риска от хипогликемия.

Екстракт от Гимнема за контрол на диабета

Към здравословния начин на живот можем да прибавим използването на доказани добавки, за да помогнем контрола на симптомите на диабет. Такава добавка има в състава на Favio Forte и тя е екстракт от Гимнема. Изследвания показват, че този екстракт може да има положителни ефекти върху хора с диабет.

Основните предимства на този екстракт за диабета включват:

  • Намаляване на апетита за сладко. Гимнемата се счита за средство, което може да намали желанието за сладоледи, бонбони и други захарни храни, като блокира рецепторите в устата, които усещат сладкия вкус. Това може да помогне на хората с диабет да контролират по-добре консумацията на захар.
  • Подобрение на гликемичния контрол. Изследванията показват, че приемът на Гимнема може да подобри нивата на глюкоза в кръвта при хората с диабет, като увеличава чувствителността към инсулин.
  • Подкрепа за функцията на панкреаса. Този растителен екстракт може да помогне за защитата и поддържането на нормалната функция на панкреаса, който е отговорен за производството на инсулин. [1]

Често задавани въпроси:

Можем ли да контролираме диабета без приемането на лекарства?

  • Въпреки че за контрол на диабета можем да приложим различни методи като подобряване на храненето, физическа активност, близко следене на кръвната захар, всеки случай е индивидуален. Употребата на лекарства се определя от лекаря, с който работите и най-разумното е да спазвате назначеното от него лечение. Спрямо личното ви състояние може да бъде определена възможността за контрол на болестта без употребата на лекарства.

Как мога да контролирам диабета с хранене?

  • Избягвайте прекалено бързите въглехидрати и контролирайте цялостното количество на прием въглехидратите. Поддържайте балансирана диета, включваща плодове, зеленчуци, пълнозърнести храни, белтъци и здравословни мазнини.

Придържайте се към препоръчените порции храна, което ще ви помогне да контролирате консумацията си и да избегнете излишните калории. Важно е също да се консултирате с диетолог или здравен специалист, които могат да ви предоставят персонализирани съвети за хранене и да ви помогнат да изградите план за диета, подходящ за вашия тип на диабет и индивидуални нужди.

При нужда включете хранителна добавка, която да ви помогне за поддържане на нормални нива на глюкоза в кръвта. Favio Forte е продукт, който съдържа най-важните витамини и минерали за диабетици и спомага глюкозния метабполизъм.

Защо ми е трудно да сложа диабета под контрол?

  • Диабетът е труден за контролиране, защото е сложна, хронична болест, която изисква постоянно внимание и грижа. Също така тя е индивидуална при всеки пациент и подходът за лечение трябва да бъде персонализиран. Към трудността допринася и нуждата за следване на режим на хранене и физическа активност, а създаването на нови навици е обикновено предизвикателно за повечето хора.

Стресът, депресията и емоционалните аспекти могат да затруднят управлението на диабета, като влияят на хранителните навици и гликемичния контрол. Също така неуправляваният диабет може да доведе до сериозни здравни усложнения, което прави контрола на болестта от решаващо значение.

Източници:

Цитирания:

.