Реклама

Вече можете да продавате всичко онлайн - от чорапи до лакомства за кучета. Ето защо и толкова много собственици на малки бизнеси имат електронен магазин. Каквато и да е вашата ниша, избирането на правилната платформа за онлайн магазин е от ключово значение за успеха на бизнеса ви. Тя трябва да отговаря на нуждите и бюджета ви. 

В статията ще обърнем внимание на всички фактори, които да ви дадат насока за правилната e-commerce платформата за вас и защо NEXT BASKET е правилният избор. 

Ценови планове, функции и услуги

Успешното управление на бизнеса започва с добре разпределения бюджет. Има много фирми за изработка на сайтове, които ще ви омаят с редица персонализирани функции, от които нямате реална нужда. 

Добре е обаче да се съсредоточите само върху това, което ще е наистина полезно за бизнеса ви. 

Ето и въпросите, които да си зададете: 

  • Има ли конкретни функции в онлайн магазина ви, от които се нуждаете?
  • Кои от тях можете да добавите и по-късно?
  • Кои от тези функции ще допринесат за печалбите ви от самото начало и кои след време?
  • Ще имате ли нужда от специализиран дизайн на уебсайта си? 

NEXT BASKET предлагат на своите клиенти и по-нестандартна услуга - склад за съхранение на стоката ви. Този вид фулфилмънт услуги ще улеснят значително управлението на бизнеса ви. Разполагате и с безплатна инвентаризация веднъж годишно.

Възможности за SEO оптимизация

93% от вашата онлайн разпознаваемост започва с видимостта ви в търсачката. А тази видимост опира до вградените SEO инструменти в e-commerce платформата и ключовите думи, които използвате. 

Освен това е важно да се подобри представянето на сайта ви. Той трябва се зарежда бързо и изображенията в него да бъдат компресирани. От NEXT BASKET са се погрижили за всичко това, тъй като SEO оптимизацията до известна степен е автоматизирана. 

Добавянето на блог може значително да повиши трафика и продажбите ви. Особено, ако давате експертното си мнение и съвети в него. Има неща, които трябва да подобрите в сайта си, за да се показва в търсачката.

Адаптивен дизайн за мобилни устройства

Вероятността да четете тази статия от телефона си е висока. Шансът и вашите клиенти да пазаруват през мобилните си устройства е също толкова висок. Затова е задължително избраната от вас e-commerce платформа да е с адаптивен дизайн. 

Помислете за функциите, от които ще се нуждае онлайн магазинът ви, съобразявайки се с вашите продукти и услуги. Уверете се, че сайтът ви привлича и клиентите от малкия екран.

Качествено обслужване на клиенти

Осигуряването на висококачествено обслужване на потребителите е от ключово значение за успеха на бизнеса ви. Технически проблеми в онлайн магазина могат да навредят значително на продажбите, дори и вие да нямате вина за тях. 

В такива случаи имате нужда от платформа, която да осигурява качествено и бързо обслужване, 24/7.

Безопасност

За да не изглежда онлайн магазинът ви съмнителен, важно е той да следва всички правила. Освен това потребителите трябва да се чувстват сигурни, когато извършват плащания. 

Ключово е да бъдете подготвени и за потенциални хакерски атаки, които могат да злоупотребят с данните на вашите клиенти.

Безпроблемно развитие

Силно вероятно е онлайн магазинът ви е да се развие много добре и да искате да го разширите. Добре е платформата ви да позволява това, без излишен стрес.

Ето и част въпросите, които да си зададете при разширяване на магазина: 

  • Има ли ограничения в броя на продуктите и услугите, които можете да имате в сайта си?
  • Разумни ли са цените за e-commerce платформата ви?
  • Възможно ли е да свържете бизнеса си с други сайтове и социални мрежи?

Развитието на бизнеса ви е важно, затова пречки от всякакъв тип могат само да го забавят. Платформата ви за онлайн магазин трябва да предлага всичко необходимо за вашето разширяване, а екипът ѝ да ви съдейства максимално. Така ще избегнете неприятните затруднения и подобренията ви по сайта ще се случат безпроблемно.

.