Как да съчетавате правилно обувките си с тоалета?

Мъжете също се нуждаят от няколко чифта в различни стилове, за да могат да направят правилната комбинация с даден аутфит

Реклама

За разлика от жените, мъжете не обръщат кой знае какво внимание на своята колекция от обувки. Но те също се нуждаят от няколко чифта в различни стилове, за да могат да направят правилната комбинация с даден аутфит. Обикновено господата предпочитат маратонки, защото са изключително удобни и мнозина смятат, че могат да се носят с всичко. Но това не е точно така. Спортните обувки се комбинират със спортни и ежедневни облекла, ботушите се съчетават с елегантни ежедневни тоалети, а обувките Oxford и Derby са подходящи за офис облекло или за официална визия по повод дадено събитие.

Снимка: iStock

В настоящата статия ще откриете няколко полезни съвета, които ще ви помогнат да организирате своята колекцията от обувки, така че да можете лесно и стилно да ги комбинирате с всяко облекло.

Купете си различни обувки

Опитайте се да не се обсебвате от определен тип обувки. Или дори ако предпочитате точно определен стил, купете си различни модели. Например, ако харесвате спортни обувки, заложете на различни модели мъжки маратонки. Така, ако имате чифт кецове, ще можете по-лесно да ги съчетавате с елегантни ежедневни тоалети или дори с костюм. Чифт обувки за бягане си подхождат с дънки и тениска, както и със спортно облекло. В идеалния случай ще намерите обувки, които отговарят на възможно най-много стилови и цветови комбинации.

Избирайте обувките в зависимост от сезона

Задължително е да имате поне два чифта обувки за всеки сезон. За лятото може да заложите на кецове и мокасини, за есента и пролетта: на боти и обувки Derby, а за най-студените месеци ще ви трябват топли зимни обувки. По този начин ще може да правите различни комбинации и безпроблемно да варирате стилово: през лятото кецовете ще си подхождат както с ежедневния ви аутфит, така и с къси панталони и риза, с дънки и тениска и дори с приятен летен костюм. През пролетта и есента мъжките боти Chelsea изглеждат добре както с панталони и палта, така и с офис костюми или дънки и кожени якета. Същото важи и за обувките Derby. През зимата можете да носите избраните от вас боти в комбинация с всичко, с изключение на офис костюмите.

Снимка: iStock

Носете ги според повода

Както вече знаете, обувките дават финалния акцент на всеки тоалет. Именно заради това смело можем да кажем, че обувките са елементът, който може да подчертае красотата на даден аутфит или да унищожи дори перфектната визия. Ако сте избрали да носите костюм за някое неформално събитие, можете да го носите с максимално изчистени и семпли маратонки, но ако събитието е строго официално, задължително трябва да заложите на черни или тъмносини обувки тип оксфорд. Кафявите обувки се комбинират с офис костюми и са подходящи само за през деня. Ако отидете на среща с приятели, дори и да изберете по-претенциозен ресторант, не носете строги обувки, подходящи за костюм, към тоалет, състоящ се от панталон, риза и яке. В този случай заложете на чифт спортни обувки, които придават небрежен вид на вашия тоалет.

.