Какво е позволено да носим в ръчния багаж в самолета?

Пътуването със самолет идва с определени правила какво е позволено или забранено – особено за ръчния багаж

Реклама

Пътуването със самолет идва с определени правила какво е позволено или забранено – особено за ръчния багаж. За да избегнете неприятности на летището, в тази статия ще ви споделим отговора на въпроса „Какво мога да нося в ръчния багаж на самолета“.

Основни разпоредби за ръчния багаж

Всяка авиокомпания има свои специфични изисквания за размера и теглото на ръчния багаж, който можете да носите, обръщат внимание от екипа на туристическа агенция Екватор. Ето кои са основните:

  • Ограничения за тегло

Обикновено багажът трябва да се побира в отделението над седалката или под предната седалка. Стандартният лимит за тегло на ръчен багаж, който можете да носите в самолета, обикновено е около 7 до 10 килограма.

  • Правила за течности

Течностите в ръчния багаж са почти неразрешени. Почти, защото можете да ги носите в своя ръчен багаж, но всяка течност, гел или аерозол трябва да е в съд с капацитет не повече от 100 милилитра. Всички такива съдове трябва да се побират в прозрачна, затваряща се пластмасова торбичка с обем до един литър, която се представя отделно при проверката.

  • Електронни устройства

Повечето от вас вероятно се чудят и какво могат да носят в ръчния багаж на самолета и дали това включва електронни устройства. Донякъде. Разрешени са лаптоп, таблет, фотоапарат и други малки електронни устройства.

  • Вещи за лична хигиена и козметика

Можете да носите основни вещи за лична хигиена, като четки за зъби, малки туби паста за зъби и гребени. Козметика, като грим, дезодоранти, спрейове и други подобни артикули, е позволена в самолета в рамките на ограниченията за течности.

Забранени предмети в ръчния багаж за самолета

В самолета не можете да носите:

  • Остри и режещи предмети – включително ножове, ножици с остриета над определена дължина, боксове и други подобни инструменти.
  • Взривни и запалими вещества – тук се включват всички видове взривни материали, включително фойерверки, запалителни течности и газови бутилки.
  • Химически вещества – всякакви киселини, отрови и други опасни химикали.

Допълнителни съвети при пътуване със самолет

Има и други допълнителни изисквания, които се налага да спазвате при пътуване с авиокомпания, включително:

  • Хранителни продукти

Когато пътувате със самолет до друга държава, винаги проверявайте какво можете да носите със себе си и в какви количества. На някои места може да не се допускат плодове, зеленчуци, меса и други хранителни продукти.

  • Алкохол и тютюневи изделия

Възможно е да е забранено внасянето и на алкохол и тютюневи изделия над определено количество.

  • Пари в брой

Обърнете внимание на сумата, която можете да носите в брой, без да я декларирате. В Европейския съюз това са суми на стойност на и над 10 000 евро или валута на същата равностойност.

Спазвайте изискванията на граничните власти и самолетните превозвачи, за да си осигурите спокойно и безпрепятствено пътуване.

.