Kaufland България с най-много отличия на Career Show Awards 2023

Компанията получи злато за стратегията си за баланс работа-личен живот и за постиженията на екип „Подбор“

Реклама

Kaufland България е работодателят с най-много призове на Career Show Awards 2023 – общо 16. Престижният конкурс се провежда за пета година и отличава най-забележителните успехи на компаниите в сферата на човешките ресурси и работодателската марка. Традиционно с всяко издание конкуренцията става все по-голяма, като през настоящата година бяха подадени над 320 кандидатури, разпределени в над 70 категории. Ритейлърът участва във всички предишни издания на конкурса, като тазгодишното надминава с над 50% рекордните постижения на компанията от последните две години – с по 10 награди.

Двете златни отличия за Kaufland са в категориите стратегия „Баланс работа и личен живот" и „Recruiter”. В първата журито е оценило високо многопластовата политика на ритейла, включваща различни по вид предимства и придобивки за баланс между работа и личен живот, имащи за цел да обхванат разнообразните нужди и изисквания на екипа. Със златното отличие в категорията „Recruiter” са отбелязани положените усилия от Йоанна Кондова и Анелия Панчева от отдел „Подбор“ на компанията.

Kaufland получи 10 сребърни отличия. Те са в категориите „Любим работодател – FMCG“, „Стратегия за кариерно развитие“, „Стратегия за признание на служителите“, „Изключителни екипни постижения“ – за Kaufland Business Academy, „Използване на технологии в HR“, „Развитие на лидерски умения“, „Стажантска програма“, „Динамично развиваща се компания“, „Благотворителна инициатива“ и „Employer Branding екип“. Действията на компанията, представени в категориите „Стратегия за привличане на таланти“, „Стратегия за обучение и развитие“, „Иновации в подбора на кадри“ и „HR мениджър“, бяха отличени с бронзови отличия.

„Всяко от 16-те отличия е ценно и важно за нас, тъй като ни показва, че активностите ни се оценяват високо както от колегите ни, така и от доказани експерти в различни области. Същевременно ни вдъхновяват да ставаме все по-добри и да прилагаме иновативни подходи, с които да подобряваме постиженията си. Благодарим на журито за високите оценки, както и на всички колеги, които участваха в реализирането на инициативите“, коментира Милена Караилиева, директор „Човешки ресурси“ в Kaufland България.  

Традиционно журито на Career Show Awards се състои от експерти и професионалисти с дългогодишен опит – журналисти, ръководители на сдружения и асоциации, редактори, издатели, инфлуенсъри, футуристи и лидери от различни браншове. Процесът по оценяване на кандидатурите в различните категории е базиран на няколко основни критерии – култура и ценности, цели планиране и изпълнение, креативност и иновативност, ефективност и резултати.

В резултат от добрите си практики от началото на 2022 г. до момента Kaufland България получи повече от 50 отличия в областта на работодателската марка. В началото на тази година водещият ритейлър бе сертифициран като Top Employer (Топ Работодател) за 5-та поредна година от престижния международен независим институт „Top Employers Institute“, като се представи с по-добър общ резултат спрямо миналогодишния си и спрямо нормата. Kaufland България зае и 1-то място в тазгодишното издание на престижната годишна класация Career Show Index.

За Kaufland България 

Kaufland България е лидер в сектора на търговията у нас с годишен оборот от близо 1,9 млрд. лв. и един от най-големите работодатели в страната с екип от близо 6 900 служители. Пет поредни години компанията е сертифицирана като Top Employer от международния независим институт Top Employers Institute. От началото на 2022 г. до момента утвърждаването на работодателската марка на Kaufland България беше засвидетелствано и от повече от 50 отличия в най-оспорваните категории на значими конкурси като Employer Branding Awards на b2b Media, Career Show Awards, My Love Marks, Business Lady, Employer of choice и други.

 

.