Madrí Excepcional е новата премиум бира с испански характер в България

Бирата е вдъхновена от динамичния и колоритен град Мадрид

Реклама

Новата модерна градска бира е създадена в сътрудничество между пивоварите на Molson Coors Beverage Company и мадридската пивоварна La Sagra и Madrí Excepcional е най-новата марка премиум бира у нас.

Продуктът е вдъхновен от динамичния и колоритен град Мадрид и е резултат от сътрудничеството между пивоварите на Molson Coors и мадридската пивоварна La Sagra. С официалната си премиера в България тази модерна и прогресивна градска марка стъпва за първи път в Централна и Източна Европа и идва като отговор на изискванията на активните градски хора с любопитен дух.

Madrí Excepcional излиза за първи път на пазара през 2020 г. Във Великобритания, където постига огромен успех и само за три години се превръща в четвъртата по големина марка наливно лагер пиво по обем на продажбите. Малко след пускането си на пазара печели и две престижни награди - злато от International Beer Challenge (IBC) през 2021 г. и сребро от World Beer Awards през същата година. Вкусът ѝ е на характерен средиземноморски лагер с 4,6% алкохолно съдържание. Цветът напомня за горещото испанското слънце, а течността е освежаваща, добре балансирана с усещане за приятен горчив завършек.

Визуално Madrí Excepcional съчетава традиционния за Испания червен цвят и фигурата на Chulapo (Чулапо). Чулапо е събирателен образ на група хора в Мадрид през XIX в., известни със стилния си начин на обличане и смелия си дух. Днес така се наричат съвременните мадридчани, които носят усещането за напредничав градски дух.

У нас премиум бирата се произвежда в пивоварната на “Каменица” АД в Хасково по специална рецепта, предоставена от пивоварите на La Sagra и Molson Coors. Предлага се в стъклени бутилки за многократна употреба от 500 ml, кенове от 500 ml и опаковки мултипак  в търговската мрежа, както и в наливно състояние в избрани заведения и ресторанти.

Можете да научите повече за Madrí Excepcional и нейната история на madriexcepcional.com/en-bg, както и в профилите на марката в Instagram и Facebook.

.