Модели и щампи, които ще доминират през сезон пролет/ лято 2024

Реклама

Идва лято! В разгара на разкошната пролет, докато очаквате с нетърпение морската си почивка, е време за любимо занимание - попълване на гардероба за сезона с нови любими модели. Знаете ли кои са те според световните дизайнери? Събрахме предложенията за вас, които можете да използвате като моден гайд, докато пазарувате. Ето ги и тях!

Дъх на цветя и пролет

Дизайните с рози са супер актуални. Интересното е, че освен да заложите на десен с царицата на цветята, можете да я поканите в аутфита си и като дреха или аксесоар с детайл оформен като роза. Клъч с предна част с форма на цвете или пък топ с декорация роза в горната част са само част от предложенията в тази посока. Освен това, на котешката пътечка дизайнерите показаха и изобилие от цветя със стъбла. Детайлно показаните красиви растения присъстват както на макси рокли, така и на топове, гащеризони, поли. Супер ярките десени с щампи на плодове, цветни петна, животински принтове в ярки контрасти също са сред показаните актуални модели, които можете да имате предвид, когато добавяте аутфити в своя гардероб.

Червено, металически тонове и цвят „прасковен мъх“

Червеното включително във вид на лак наред с металическите цветове във всякакви вариации и оранжевото „прасковен мъх“ (Peach fuzz), което е цвят на тази година, са други от популярните предложения за пролет/ лято 2024. Независимо, дали ще се облечете в ярък червен лак, с който моментално ще приковете всички погледи, в златиста дълга вечерна рокля за визия като на звезда от златните години на Холивуд, в макси рокля в меко прасковено с ресни и дантела или пък в пейсли топ и къси панталони, няма да сбъркате. Искате да знаете какви други цветове препоръчва Pantone? Институтът за цветовете сочи като цветове на пролет / лято 2024 освен коронованият за цар прасковен мъх, други решения като пастелно синьо, зелено вдъхновено от природата, ярко жълто и люляк.
Прозрачно, пеплум и дантела
Полите с прозрачна част, наред с другите попълнения в гардероба с детайли през които се вижда повече кожа, са сред хитовете на тази година. В колекциите на световните марки подобни предложения са изключително силно застъпени и канят точно сега да не се притеснявате, а спокойно да покажете повече от себе си по предпочитан от вас начин. Това може да е както с готин прозрачен топ, така и с пола с частично прозрачна долна част. Не забравяйте и пеплум моделите, които носят един много специален вайб в духа на висшата мода. Белите рокли, включително тези с английска дантела са супер модерни и също си струва да имате на своя страна. Различните модели са подходящи за всякакви събития и ще ви облекат разкошно.

Негово величество райето

Акцент в колекциите на модните гурута по света е и райето. То присъства във всякакви дрехи и вариации. Може да е както хоризонтално и с любимата "моряшка" визия, така и вертикално. Изберете риза на райе, която да носите с навити ръкави, отворена горна или долна част, прибрана частично в къси панталони или джинси - според предпочитанията ви и градусите навън. Можете да сложите и елегантна жилетка на класическо черно-бяло райе със златни копчета, да облечете страхотен костюм в екрю с вертикално сиво почти незабележимо райе и завързване в областта на талията, да сложите туника от лен или потник на райе, а защо не рокля или елече с този актуален дизайн? Изборът е ваш, а предложенията в тази стилистика изключително много.

Пейзли и сходни принтове

Вдъхновени от ефирните копринени шалове с ярки пъстри щампи, тези цветови решения са актуални това лято. Включват както познатите пейзли решения, така и всякакви други десени, в които присъства много цвят. Някак напомнят за мароканските керамични плочки, в които място намират всякакви форми и нюанси на цветовете, които работят заедно и имат отлична визия. Можете спокойно да носите подобни дрехи с други изчистени облекла - примерно, пъстра ефирна блуза с любимия ви удобен чифт джинси или къси панталони. Работи отлично и за гащеризони, рокли и всякакви други аутфити. Кога ако не сега да се облечете в цвят, в тон с хубавото време?

Абстрактни и тропически принтове

По традиция, те имат място в красивите леки дрехи. Навяват асоциации за пъстрота, приключения на открито, живот в синхрон с природата и изкуството. смело добавете риза с палми и жирафи, подобен панталон или пък рокля приличаща на платно на импресионист към гардероба си. Те ще ви облекат в цвят и веднага ще привлекат погледите към вас. Бъдете в синхрон с модата, себе си и градусите навън. Цветен ефирен лек панталон с бяла риза и масивно колие плюс готини сандали е абсолютна класика.

Какво друго е модерно и актуално?

Пастелните и земни тонове, розите и цветята като десен или детайли в тяхната форма, прозрачните поли и топове, металическите дрехи са само част от топ предложенията за пролет/лято 2024. Заложете и на любимото худи и суичър, които също са на гребена на модната вълна, наред с късите панталони във всякакви вариации и панталонът с висока талия. Актуални са и сякаш селф-мейд плетените модели, плюс роклите в бяло и дрехите в разкошно червено.

Кои са любимите ви предложения за модели и принтове? Направете своя избор на PRM, където ви очакват всякакви модни изкушения на световни дизайнери за него и нея. Посрещнете топлото време облечени повече от добре!

.