Направи си сам: украса за кръщене

Реклама

Кръщенето е един от най-тържествените и значими моменти в живота на всяко семейство, а подходящата украса придава още по-специално усещане на този светъл празник. Създаването на персонализирана декорация може да направи този ден незабравим не само за вас, но и за всички гости. Специалистите от Химера 88 споделят, че с правилните материали и малко креативност, всеки може да направи уникална и впечатляваща украса за кръщене.

Украса за свещи за кръщене

Свещта е централен символ при кръщенето и затова нейната декорация трябва да бъде подходящо и внимателно подбрана. Използването на лесни за намиране материали, като панделки, малки фигурки или дори изкуствени цветя, може да превърне обикновената свещ в истинско произведение на изкуството. Изборът на цветове може да бъде съобразен с пола на детето – нежни розови и лилави нюанси за момиче или сини и зелени за момче. Съветваме ви обаче, преди да купите свещ, да се консултирате със свещеника от църквата, тъй като някои имат специални изисквания – да е купена от тях, да не е прекалено декорирана и т.н. 

Украси за масите

Декорацията на масите за гостите е също толкова важна, за да се създаде уютна и празнична атмосфера. Ето няколко идеи, които можете да включите:

1. Цветя – изберете свежи или изкуствени цветя за централна аранжировка на всяка маса.

2. Балони – поставете балони с хелий, които да се издигат над масите, добавяйки празнично настроение. Децата са най-щастливи, когато има балони, с които да си играят.

3. Фигурки – малки фигурки, които символизират детството или са свързани с темата на кръщенето, могат да бъдат разпръснати из масата за допълнителен акцент или да бъдат оставени върху всяка чиния като подарък за гостите. Можете да бъдете креативни – фигурки на ангелчета, магнитчета със снимка на детенцето или свещичка с името и датата на събитието. 

Всяка маса може да бъде персонализирана с уникални аксесоари, които отразяват стила и темата на кръщенето. Не забравяйте да включите и малки картички с благодарности към гостите.

Украса “Кът за снимки”

Създаването на специален кът за снимки е страхотен начин да запечатате спомените от кръщенето. Можете да използвате арка, обвита с цветя и панделки, която служи като идеален фон. Добавянето на балони, крила на ангели или дори персонализирани банери с името на детето ще направи този кът още по-специален. Предвидете и реквизити като шапки, очила или декоративни рамки, които гостите могат да използват за забавни и неповторими снимки.

Красивата украса за кръщене не само добавя към атмосферата на тържеството, но и прави събитието незабравимо за всички присъстващи. С правилния подход и малко креативност, всяко семейство може да създаде вълшебна обстановка, която отбелязва началото на новия път на тяхното дете. Независимо дали предпочитате минималистичен стил, или пъстра и богата декорация, важното е да изразите любовта и радостта от този специален момент.

.