Наръчник за по-малко хранителни отпадъци: консервирани продукти

Консервираните продукти очевидно са направени от метал, който е рециклируем материал

Реклама

Може би вътрешното ви „Аз“ е започнало да се пробужда и все по-често се замисляте за планетата ни, как да живеете по-природосъобразен живот, начини да намалите хранителните отпадъци... Но остава една въпросителна: „Откъде да започна?“ Не се тревожете – ще ви споделим нашите насоки.

Може би се досещате, че всичко започва отвътре – така де, другото „вътре“ – домът! Акцентът в днешната статия ще бъде консервирана храна, именно защото консервираните продукти са една успешна стъпка към по-малко хранителни отпадъци.

Как ли? Просто продължавайте да четете:

По-дълъг срок на годност = по-малко хранителни отпадъци

Колко пъти купувате неразумно количество храна, която само няколко дни по-късно изхвърляте, защото се е развалила? Пресните продукти имат несправедливо по-кратък срок на годност, така че трябва да сте изключително внимателни с количеството, което купувате.

Консервираните продукти от друга страна могат да издържат месеци, дори години. Благодарение на гениалната технология на производство, която - заслужава да се спомене - не изисква консерванти, винаги можете да имате достатъчно продукти вкъщи, без да се чувствате виновни или да изпитвате напрежението от срока на годност.

Консервираните храни помагат за контрол над размера на порцията

Контролът на порциите е още една стъпка по-близо, за да избегнете разхищаването на храна. Приготвяйки точното количество, от което се нуждаете, вие помагате на нашата планета да се отърве от препълнените кошчета с изхвърлени остатъци от храна. Да не говорим за опаковката! Тонове опаковки се изхвърлят всеки ден по целия свят, само защото купуваме няколко продукта, всеки в своята си, а същевременно има богат избор от консервири, съдържащи разнообразни миксове от продукти… в една опаковка.

Следващия път, когато отидете в магазина за хранителни стоки, помислете „Трябва ли да купя този огромен пакет със зелен фасул само защото се нуждая от няколко грама за рецептата?“. Шансовете да не успеете да оползотворите останалия грамаж в срока на годност са големи. Заменете пластмасовата опаковка с консерва. Издържа по-дълго, а и е по-бюджетно!

Консервите са направени от… метал

Всички знаем, че на пластмасата би и отнело милиони години докато се разгради. Това не е екологично, не е здравословно и трябва на всяка цена да избягваме този материал, ако искаме да живеем с мисъл за природата. Консервираните продукти очевидно са направени от метал, който е рециклируем материал. Процесът на рециклиране на метали е наистина прост - първо идва отделянето на различни видове метали, след това следва топенето и накрая може да се създаде нов продукт направо от пепелта. Така че, да, консервираните продукти определено са следващият съзнателен избор, който да започнете да прилагате по-често.

.