Предимства на авточастите втора ръка

Реклама

В България купуването на авточасти втора употреба е често срещана практика. Това се дължи главно на ограничения бюджет, с който разполагаме за поддръжка на автомобила си. Според новия закон всички части трябва да са с доказан произход гаранция. На пазара има много магазини, които предлагат оригинални части за автомобили, които са втора ръка. Те са с много добро качество, но не са на същата цена като чисто новите. Нека ви представим и останалите предимства на употребяваните авточасти.

Защо да купуваме части втора употреба?

Да имате кола е истински комфорт, а когато тя е чисто нова, сте още по-спокойни, че поне 3-4 години няма да се налага да сменяте части по нея. Когато моментът настъпи обаче, имате две опции - официалните магазини на марката автомобил или магазините за части втора употреба. Както споменахме, в лицензираните магазини за употребявани авточасти всичко е с гаранция и с доказан произход. В тях винаги можете да се обърнете и към квалифицирания персонал, който да ви насочи в избора.

При купувачите винаги има съмнения и трудно се доверяват на частите втора употреба. Причината е, че не са толкова добре запознати с техните предимства. Ние ще ви ги представим.

По-ниска цена

Употребяваните авточасти обикновено са много по-евтини от предлаганите в фирмените магазини на производителя. Правейки този избор, можете да спестите между 20 и 80% от цената им. Например, стартер втора ръка струва 3 до 4 пъти по-малко, отколкото ако вземете нов.

Гаранция за качество

Закупуването на части втора ръка от лицензирани за това магазини е най-добрият избор. Там ще получите пълна информация за тях, гаранция за качество и 100% изправност. Всички части в тези магазини преминават през тестови процеси, които да докажат правилната им работа. След това се пускат в продажба.

Комфорт

Напредъкът на технологиите накара много продавачи да отворят и онлайн магазини. Това улеснява закупуването на частите, като дори търсенето е по-лесно. Така можете да пазарувате от удобно за вас място и в удобно време.

В помощ на околната среда

Може би несъзнателно, купувайки части втора употреба за вашия автомобил, вие допринасяте за опазването на околната среда. Използването на употребявани автомобилни части предотвратява техния контакт с природата и не причинява щети върху нея. Било то заради смазочните им материали или други вещества, тяхното изхвърляне в природата може да засегне почвата, въздуха и дори фауната.

Препоръки

След като вече сте запознати с предимствата на авточастите втора употреба, трябва да вземете под внимание някои фактори. Те ще ви помогнат да се сдобиете с правилната част за колата си без излишни рискове.

Ето ги и тях:

● Винаги изисквайте допълнителна информация - не взимайте първата част, която видите. Проверете нейната година, колко време е използвана, какъв е нейният пробег и кой е производителят ѝ. В онлайн магазините обикновено тази информация е предоставена.

● Спирачки, гуми и окачване - старайте се да купувате тези части чисто нови. Това е изключително важно за вашата безопасност и тази на близките ви, особено ако планирате дълги пътувания.

● Изберете междинна цена - цената винаги ще бъде показател за качеството на продукта.
Със сигурност купуването на най-евтините части не е най-разумният избор. Това означава,
че срокът им на експлоатация е по-кратък.

Снимка: freepik.com

Изборът на авточасти втора ръка не само не тежи до такава степен на бюджета ви, но и ви прави част от един по-устойчив и екологичен начин на живот. Това е възможно, защото опитните техници проверяват и селектират частите, за да гарантират тяхната изправност и високото им качество.

.