Shell пуска първата си серия колички с електрически двигатели, задвижвани от солена вода

Колекцията от умалени модели на спортни автомобили е разработена в колаборация с BMW M

Реклама

Нова вълнуваща серия колички за събиране ще имат феновете на колекциите от умалени модели на спортни автомобили. 

Shell България, съвместно с BMW, пуска 4 изключително интересни колички - моделите са с електрически двигатели, задвижвани от солена вода. 

Всяка една от количките представя в мащаб емблематичен спортен модел от M-серията на немския автомобилен производител, който върви в комплект с малка колба и пипетка за приготвяне на солен разтвор. 

Една-две капки от него са достатъчни да проведат енергията от батерията към електрическия двигател на автомобилчето и да го задвижват за около 30 минути.

Снимка: Shell

За да изпитат максимално вълнението, феновете на малките модели ще могат да вземат и специална състезателна писта, на която да изпробват количките. Любопитното при нея е, че е произведена от 100% биоразградим материал – багаса, оставащ след обработката на захарната тръстика. 

А за да не спират състезанията цял ден, отделно от количките се предлага и литиева батерия, която се зарежда бързо и лесно през USB-порт и може да ги захранва за още и още обиколки дори и след като батерията със солена вода се изтощи напълно.

Всеки, който зарежда гориво в Shell или купува продукти deli by Shell, ще получава стикери, с които може да се сдобие с количка от колекцията на символична цена. Пистата и литиевата батерия се продават отделно. 

Повече информация за колекцията колички на Shell и BMW M можете да намерите тук

.