Алфа - сезон 1, епизод 9

Ръсин, Рая и Крис обсъждат вероятността Ковачев да е бил убит от незаловения Алфа

Алфа - сезон 1, епизод 9

Реклама

Шок след смъртта на Ковачев. Официалната позиция на службите е, че се е случил трагичен инцидент. Ръсин, Рая и Крис обсъждат вероятността Ковачев да е бил убит от незаловения Алфа. Ръсин има силни подозрения, че Алфа е Малката Дева и Ковачев може да е убит като отмъщение за задържането на Девата.

Във Фризера идва Ралица Велева, друг зам. шеф в ДАНС, държи се властно с Ръсин, критикува колко се бави със създаването на отдела за ИНТЕРПОЛ, конкурса и как е допуснал той да премине в лична вендета. Ръсин е възмутен от авторитарното ѝ поведение, но разбира, че целият отдел е бил проект на Ковачев, който е контролирал Ръсин от сенките, давайки му илюзорна свобода. Сега Ралица поема отдела, а тя държи всичко да минава през нея. Ако Ръсин се държи добре, тя ще му пази гърба. Ако ли не – ще се поинтересува каква точно е ролята на Ръсин за измъкването на Лео и задържането на Девата. Първата задача на Ръсин е да престане да рови около Алфа и още същия ден да даде интервю, в което потвърждава официалната версия, че смъртта на Ковачев е инцидент.

Мина не е спала от дни. Опитва се да открие връзка между Крис и Алфа, но не успява. Поръчала е боя, с която да заличи графита от стената в стаята си, но не го прави. На всичко отгоре Крис комуникира с нея, докъде е стигнала, разкрила ли го е, разочарова го. Знае, че тя ще го предаде, но ѝ прощава, защото имат връзка… Мина търси наркотик, който да я държи будна, но дилърът има само амфетамини. Мина се принуждава да купи от тях, въпреки че са опасни. На улицата я засича Владо, любовникът ѝ от епизод 3, когото тя заряза след секс за една нощ. Мина го отбягва, той не е щастлив от това.