За сериала "Бланка"

Реклама

Историята:

Въпреки че губи зрението си на дванадесетгодишна възраст, Бланка Фернандо (Мария Киара Джианета) не се отказва от мечтата си да работи в полицията, след като по-голямата ѝ сестра умира от ръцете на своя приятел насилник. Когато постъпва за стажа си в полицейския участък в Сан Теодоро обаче, тя се сблъсква с недоверието на всички свои бъдещи колеги. Благодарение на уменията, които е развила през годините, и вярното си куче водач Линей, тя бързо доказва качествата си и се превръща в детектив с различен и ефектен „облик“. С помощта на специална техника за аналитично слушане, Бланка успява да чуе и да декодира звуци в подслушвания, даващи важни улики в разследвания за тежки престъпления. Бланка получава неочаквана помощ и от инспектор Микеле Лигуори (Джузепе Дзено) – началник в управлението, с когото завързват необичайно приятелство.

За сериала:

Базиран на романите на Патриция Риналди и реализиран със специалните съвети на световноизвестния тенор Андреа Бочели, „Бланка“ е първият телевизионен сериал в света, заснет в „холофония“ – специална техника за запис на звук, която позволява на зрителите да се поставят на мястото на главната героиня.

„Бланка трансформира своя дефект в ефект. Тя е профайлър и използва изострения си слух в изключително тежки разследвания. Щом чува гласа на обвиняемия, Бланка веднага разбира дали той лъже, или казва истината. Само със силата на слуха си тя успява да посочи и къде е извършено убийството. Това ѝ придава свръхестествено качество“, коментира Лука Бернебей – изпълнителен директор на продуцентската компания „Lux Vide“, стояща зад реализацията на „Бланка“.

Главната роля е поверена на 30-годишната актриса Мариа Киара Джианета, а за образа на инспектор Микеле е избран Джузепе Дзено – един от най-известните италиански артисти.