За сериала

Реклама

В драматичен любовен триъгълник ще бъдат потопени зрителите на bTV с новия колумбийски сериал “Клонинг”, който стартира на 18 ноември. Поредицата ще се излъчва всеки делничен от 11:00 часа и ще проследи борбата на влюбен до полуда мъж със собствения му клонинг за сърцето на една жена.

Любовта между Хаде и Лукас се ражда в Мароко, където двамата се запознават. Но мюсюлманските обичаи разделят влюбените. Хаде е родена и израснала в САЩ, но след смъртта на майка си заминава за Мароко при чичо си Али. Чичото е строг и силно спазва религиозните обичаи. Той бърза да уреди брак за двете си племенници Хаде и Латифа с мюсюлманите Саид и Мохамед. За това разчита на помощта на прислужницата си Сорайда, без обаче да знае, че тя е приятелка и доверено лице на двете млади момичета.

Лукас има брат близнак – Диего, който, за разлика от него, е типичният женкар и съблазнител. Диего е сочен за най-вероятния наследник на бизнеса на баща им Леонардо Ферер – милионер, който върти търговия със стоки. Леонардо има връзка с красивата Кристина, която не е от неговата социална среда. Диего не одобрява връзката на баща си с тази жена, защото самият той е прекарал страстна нощ с нея в Мароко. Тогава Кристина не е знаела, че Диего е син на Леонардо. Когато тя разбира за роднинската връзка между Леонардо и Диего, се опитва да скрие случилото се в Мароко. Но Диего разказва всичко на баща си. Леонардо се изправя срещу нея, но когато чува нейната версия, се настройва срещу сина си.

За съжаление, след като се връща в Маями, Диего катастрофира с хеликоптера си и загива. След смъртта на сина си Леонардо се чувства виновен и отменя сватбата си с Кристина. Лукас отлага планираното свое бягство с Хаде, въпреки че двамата вече са спали заедно. В Мароко сексът преди сватбата се смята за смъртен грях.

Отчаяна и наранена, Хаде се връща при Саид и приема да се омъжи за него, независимо от това, че ако той разбере за прегрешението й, тя ще бъде убита. Саид обаче е лудо влюбен в Хаде и макар да разкрива измамата, решава да премълчи греха й. Но я предупреждава, че ако отново се срещне с Лукас, ще го убие. При следващото си пътуване до Мароко Лукас обаче отново се вижда с Хаде и е твърдо решен да се бори за любовта си и да вземе Хаде със себе си в САЩ.

Действието се усложнява още повече, когато в Маями ученият Аугусто Албиери, разстроен от смъртта на своя кръщелник Диего, когото е обичал като свой роден син, решава тайно да го клонира. Освен че ще върне починалия към живота, за Аугусто това е и начин да сбъдне най-съкровената си мечта – да бъде първият учен в света, успял да клонира човешко същество. Без да обмисля последствията, Албиери използва клетки на Лукас, с които осеменява Дора – чернокожа жена, обсебена от мисълта да има дете. Тя обаче мисли, че е изкуствено оплодена от мъж, който физически много прилича на нейния чернокож годеник Освалдо...

Освен мюсюлманските обичаи, "Клонинг" акцентира и върху ислямската религия, ролята на мъжа и жената в обществото, значението на мароканския танц, език, нрави, вярвания, кухня, церемонии и полигамия.

Красивата Сандра Ечеверия е в ролята на Хаде. Героинята на Сандра е момиче с буен темперамент. Тя е решителна и смела. Но страда, защото е разкъсвана между два свята, които имат напълно различни култури.

Маурисио Очман изпълнява едновременно три роли – близнаците Диего и Лукас и клонинга Даниел. Диего е весел, съблазнител. Лукас е романтичен и чувствителен. А клонингът Даниел съчетава в себе си част от Лукас, както и авантюристичния дух на Диего. Той е любител на уединението.