За сериала

Реклама

Сериалът "Двама завинаги" е една съвременна екранизация на вечната история за забранената любов. Модерната приказка е от сценаристите на сериала “Листопад” и с участието на звездата от „Перла” - Къванч Татлъту и чаровната Седеф Авджъ.

Менекше (Седеф Авджъ) е младата и красива дъщеря на турски емигранти, преселили се да живеят в Берлин. Семейството й e типично патриархално - бащата взема всички решения. Когато Мустафа (Хасан Кючюкчетин), най-добрия приятел на брата на Менекше - Кадир (Джанер Чандларъ), иска ръката й, бракът между двамата изглежда перфектния съюз.

Това, което семейството на Менекше не знае е, че сърцето й е вече заето. В сладкарницата, където работи, тя се запознава с Халил (Къванч Татлъту), млад и красив емигрант, който също е потърсил убежище в Германия. Любовта между двамата пламва веднага - един красив романс, който пренася историята във вечността.

Строгите правила в семейството на Менекше обаче правят тази любов невъзможна, когато бащата на Менекше я принуждава да се омъжи. Мустафа се оказва изключително агресивен и след като тя споделя това с Халил, двамата решават да избягат в Турция, където да се скрият и да започнат живота си заедно. За съжаление, съпругът и брат й навреме осъзнават какво се случва и тръгват след тях.

Дали Менекше и Халил ще успеят да намерят щастие и начин да бъдат заедно завинаги, зрителите ще имат възможност да проследят от 2 юни по bTV.

Режисьор: Улуч Байрактар
Сценаристи: Едже Йоренч и Мелек Генчоулу („Листопад”)

В ролите: Къванч Татлъту (Халил), Седеф Авджъ (Менекше), Мурат Далтабан (Митхат Атеш), Хасан Кючюкчетин (Мустафа), Фърат Танъш (Йосуф), Джанер Чандларъ (Кадир)

Актьори

Седеф Авджъ е родена на 21 юли 1978 г. в Малатия, Турция. Кариерата й на модел започва през 1997г., когато се присъединява към агенцията Elitte Model Look. Естественият й чар и красота за кратко я превръщат в една от най-обичаните и уважавани манекенки в южната ни съседка. През 2001 г. тя печели конкурса Мис Турция Вселена и представлява родината си на световния конкурс в Пуерто Рико същата година. Кариерата й на актриса започва през 2005 г. с роля в сериала "Пътищата на съдбата", откъдето зрителите в България я познават в ролята на Балъм. Първата главна роля на Седеф е в сериала "Двама завинаги”, в който си партнира с безспорната звезда Къванч Татлъту. Авджъ продължава да се снима в изключително успешни продукции в южната ни съседка, когато получава ролята на Селин в сериала "Листопад”. Там тя си партнира с Къванч Касабалъ, който се въплъщава в ролята на брат й Джем. Двамата се срещат на снимачната площадка и любовта между тях пламва мигновено. През 29 юли 2005 г. се венчават в Ливърпул и до днес имат щастлив брак.

Къванч Татлъту e роден на 27 октомври 1983 година в Адана - Южна Турция. Той е турски актьор и модел. Той е едно от петте деца в семейството му. Учил е в частна гимназия, където се е изявявал като много добър баскетболист. След това семейството му заминава за Истанбул, защото баща му се нуждае от медицинско лечение. Там той се записва в баскетболния клуб Ulkerspor. Баща му искал Къванч да стане актьор, но неговите планове били да прави кариера на спортист. Все пак мечтата на баща му се сбъднала. Къванч Татлъту започва кариерата си като фотомодел, след като майка му изпраща негови снимки в известна модна агенция. През октомври 2001 г. печели наградата "Най-добър модел" на световно модно ревю. Оттогава работи като професионален модел и актьор. Къванч Татлъту се превръща в звезда през 2005 г. с главната роля в сериала "Перла". С ролята на Мехмет става популярен в целия арабски свят. Следват роли в други сериали, превърнали се в хитове. Мнозина го определят като Брад Пит на Близкия Изток.

Мурат Далтабан е роден през 1966 г. в Анкара, Турция. Висшето си образование започва в специалност "Минно инженерство” в Средно-Източния Техническия университет в Анкара. Тази професия обаче не го влече и той се прехвърля да учи актьорско майсторство. Дипломира се през 1992 г. Започва работа в Националния Театър, но напуска през 2005 г., за да основе театър ДОТ. Това е първият театър в Турция, който поставя новаторски и агресивни пиеси. Мурат започва телевизионната си кариера през 2001 г. Първата му по-голяма роля е тази на Митхат в сериала "Двама завинаги”.

Хасан Кючукчетин е роден през 1981 г. Завършва Националната консерватория в Турция в специалност "Театрално майсторство”. В сериала "Двама завинаги” Хасан играе ролята на Мустафа, предопределения за съпруг на Менекше. Скоро зрителите на bTV ще имат възможност да гледат Хасан и в ролята на Шевкет в хитовия сериал "Листопад”, когато замени Джанер Куртаран.

Джанер Джандарлъ е роден на 31 август, 1975 г. в Измир. През 1998 г. се присъединява към театралната трупа на Левент Кърча и Оуа Басар, което превръща Джанер в професионален актьор и любимец на публиката. През 2002 г. започва работа в Истанбулския градски театър. Телевизионната кариера на Джандарлъ започва с епизодична роля в сериала "Призрак” през 2004 г. Големият му пробив в телевизията е с ролята на Кадир в "Двама завинаги”.

Нергис Чоракчъ започва актьорската си кариера още в гимназията. През 1981 г. завършва Националната консерватория в Истанбул, специалност актьорско майсторство. Освен драматичните си роли в театъра, Нергис е също така помощник-режисьор и играе роли във филми и сериали.

Йълдъз Кюлтюр е възпитаник на Държавната консерватория. Докато работи в Националния театър, тя пътува на турнета из цялата страна, но основно пиесите, в които участва, се играят в Анкара, Измир и Истанбул. Йълдъз е награждавана в категорията за най-добра поддържаща женска роля с награда "Мюзеин".

Тагове: @