Герои

Реклама

Още за сериала

Магическа епоха

Във времето, познато като „Магическата епоха”, Земята е била населявана от същества, които използвали магия. Елфите я използвали, за да се грижат за Земята, но сред тях имало и такива с користни цели. Между доброто и злото избухнала война, която приключила в полза на елфите, а демоните били поставени в затвор, изходът от който е магическото дърво, познато като“Елкрус“. Докато „Елкрус“ е жив, демоните няма как да напуснат своя затвор.

Епохата на хората

Години по-късно дошъл прогресът на човешката раса и затова елфите решили да се скрият. Хилядолетия изминали докато хората и науката управлявали.Елфите и тяхната магия останали скрити, като споменът за тяхното съществуване останал само във вълшебните приказки. През всичките тези години “Елкрус“ продължавал да съществува. В средата на 21-ви век, обаче човешката цивилизация се самоунищожила. Великата война, която последвала, завършила с ядрено и химическо унищожение.

Главни герои:

Уил Омсфорд

Уил е млад мъж, борещ се да намери своето място в света. Той е наполовина човек и наполовина елф. Останал сирак, напълно отчаян и с желание да избяга от малкото селце, Уил разбира, че е последният оцелял член на кръвната линия Шанара – семейство, което владее силната и вечна магия. Първоначално Уил се отказва от наследството си, надявайки се да стане лечител. Въпреки това, скоро той е поставен пред задача на живот и смърт, която изисква от него да преодолее страха и да отключи магическите си сили.

Амбърли Елеседил

Амбърли е принцеса и за разлика от Уил е елф. Въпреки че остава без родители още докато е дете, тя е със силна воля, пламенна, умна и решена да загърби кралското си потекло. Амбърли води спокоен живот в пределите, където властва нейният дядо. Тя става първата жена, която е член на тайна секта, чиято цел е да защити “Елкрус“. Така нейният живот се променя коренно и я поставя пред множество предизвикателства, чиято едниствена цел е спасяването на света.

Аланон

Аланон е последният от Друидите, древен орден от пазители, чиито членове могат да живеят с векове и да подчиняват магията според своите желания. Когато “Елкрус“ започва да вехне, над Земята отново политат демони, целеустремени да унищожат света. Аланон е повикан отново, а задачата му е да събере група, с която да се противопостави на злото.Той единствен разбира колко е голяма заплахата от демоните и знае че само неговата магия няма да е достатъчна, за да спаси света.

Еретриа

Еретриа е отгледана в леговището на крадци. Тя използва собствената си сила, за да оцелее. Живее със скитници и е станала експерт в джебчийството. Животът й е труден и за това е емоционално затворена и не може да се доверява лесно.