Реклама

Мендерес и Лейля са лудо влюбени и нямат търпение да отпразнуват четвъртата годишнина от сватбата си. Той е собственик на голям холдинг, което налага често да пътува в Дамаск във връзка със строежа на хотел. Тя работи в оранжерия и обича цветята. Единственото, което помрачава щастието им е липсата на дете - от години се опитват да имат наследник.

Годишнината на двамата влюбени ще бъде отпразнувана в дома на бащата на Лейля – Баки. За всеобщо съжаление, Мендерес получава обаждане спешно да замине за Дамаск и оставя натъжената си съпруга.

Междувременно, Асуман, която има две деца, се подготвя за завръщането на съпруга си от пътуване по бизнес. Синът и дъщеря й също са развълнувани от завръщането на баща им. Късно вечерта той най-после се прибира.

Преди години, Мендерес е дал клетва на вече покойния си брат Кемал да се ожени за Асуман (вдовицата на Кемал) и да се грижи за нея и децата й. Оказва се, че Мендерес е женен освен за Лейля, която живее в Истанбул, и за Асуман, която отглежда децата си в Айдън.

Без Мендерес да знае, в Истанбул се появява Джихан, адвокатът на семейството на Лейля, който е тайно влюбен в нея.

Дали любовта на Мендерес и Лейля ще устои на предизвикателствата и бурите, които ги очакват, или тя никога няма да намери сили да прости на своя любим?

Герои

Мендерес (Серхан Яваш) – млад и красив бизнесмен, който се занимава със строителство. Лудо влюбен е в Лейля, за която е женен от четири години. Същевременно е дал клетва на брат си Кемал да се ожени и за Асуман, за да й помогне да отгледат децата им. След тежка катастрофа, семейството на Мендерес е сигурно, че той е мъртъв. Именно тогава всичките му тайни излизат на яве и Лейля, наранена и побесняла, отива на погребението, за да се запознае с Асуман. Оказва се, обаче, че Мндерес е жив и настанен в клиника, където да се възстанови. Когато се завръща, той разбира, че бившата му жена е бременна и решава да се бори за любовта на Лейля и детето си.

Лейля (Туба Юнсал)
– млада и красива жена, която работи в оранжерия. Омъжена е за Мендерес. Щастието й е помрачено единствено от липсата на дете в живота й. След мнимата смърт на съпруга й, Лейля разбира, че той е имал друго семейство в Айдън. Лейля разбира, че е бременна едва след смъртта на Мендерес. Вследствие на голямата болка, която Мендерес й причинява, Лейля решава да се омъжи за Джихан, с когото да отгледа детето й. Лейля не може да реши дали е все още влюбена в Мендерес и ще може ли да му прости двойствения живот.

Асуман (Зейно Юстюнъшък) – вдовицата на Кемал, брат на Мендерес. След смъртта му, Мендерес се жени за нея, но това не е брак по любов, а по задължение. Тя е влюбена в новия си съпруг и не е готова да се откаже от него. Без да знае, Мендерес се е развел с нея, за да се ожени за Лейля. Когато Мендерес по чудо оживява след катастрофата, двамата, които го намират се свързват с Асуман. Тежкото състояние на съпруга й налага Асуман да му даде бъбрека си, за да го спаси. Въпреки болката, която той й причинява с лъжите си, Асуман преглъща гордостта си в името на любовта и децата си, и се омъжва отново за Мендерес.

Джихан (Баръш Ялчън) – отраснал е в дома на Лейля и е отгледан от баща й Баки. Джихан е влюбен в Лейля, но тя не забелязва чувствата му, заслепена от любовта си към Мендерес. след като научава за лъжите на Мендерес, Лейля се обръща към Джихан за помощ и се съгласява да се омъжи за него. Любовта му обаче е болезнено силна и той започва да се отнася към съпругата си като към негова собственост.

Тагове: сериал клетва