Реклама

Съдбите на четирима непознати са завинаги свързани от общата кръв, която тече във вените им. Болката, която чувстват, ги кара да търсят отговори. Две любовни истории изясняват всичко. Цялата разтърсваща история за семейството, за отношенията между братя и сестри, майки и бащи, зрителите могат да проследят в турския сериал "Късчета живот".

Едно семейство е разбито преди години и членовете му - Нихан, Енгин и дъщерите им Гьоркем и Гюлен, са се пръснали в различни посоки. Миналото оставя у тях отворени рани и недовършени битки. Те ще намерят реванш при изплуването на две любовни истории - любовта на Енгин към Фиген и неочаквания интерес на Каан към Гюлен.

Енгин е учител и поради различните си назначения из страната на семейството често се налага да се мести от град в град, а Нихан е израснала и влюбена в Истанбул. Нихан и Енгин са прекрасно семейство до момента, в който тя взема трудното решение да се разведе. По това време те вече имат две дъщери - Гюлен на 8 г. и Гьоркем - на 7 г. След развода Гюлен, която е по-естествената и скромната от двете сестри, продължава да обикаля страната с баща си, живеейки с него в малки градове. А Гьоркем заживява с майка си и баба си в Истанбул. За разлика от Гюлен, тя е капризна, разглезена, превзета и провинцията я отвращава. И оттук започва истинската история...

Още в първия епизод зрителите ще станат свидетели на потресаваща развръзка. Заради огромен дълг, който Нихан дължи, тя ще се опита да омъжи дъщеря си Гьоркем за богаташа Каан, с когото дълго се опитва да я сближи. В крайна сметка успява и двамата се сгодяват. Неочаквано обаче, когато Каан заедно със своя най-близък приятел Атакан отива да иска ръката на Гьоркем от баща й, среща Гюлен и се влюбва безумно силно в нея. В същото време, след като научава, че баща й Енгин има сериозна връзка с коварната и лоша Фиген, Гюлен оконателно се мести при майка си в Истанбул. С това новозародилата се любовна връзка между Гюлен и Каан се задълбочава, въпреки опитите на по-малката сестра на Каан - Сууде и майка им - Сена да ги разделят. Сууде пък е влюбена в Атакан. Дали Каан ще се откаже от Гюлен заради годежа си с Гьоркем?

"Късчета живот" показва негативните последици, които един развод може да има не само върху децата, но и върху родителите. Въпреки конфликтите и желанието за отмъщение обаче винаги има някой, който се опитва да съхрани семейството.

Режисьор на сериала е Ясемин Тюркменли, а сценарист - Дениз Акчай.
В главните роли са Небахат Чехре, Айтач Арман, Наз Елмаз, Рожда Демирер, Дженгиз Джошкун, Умут Темизаш, Джевдет Аръджълар и др.

Герои

Мъже:
Каан
– син на богато семейство, сгоден за Гьоркем, впоследствие се влюбва в Гюлен
Енгин – баща на Гьоркем и Гюлен, бивш съпруг на Нихан, пенсиониран учител
Атакан – приятел на Каан, работи за семейството му
Еркут – баща на Каан

Жени:
Гюлен – главна героиня, дъщеря на Енгин и Нихан, сестра на Гьоркем
Гьоркем – дъщеря на Енгин и Нихан, по-малката сестра на Гюлен, сгодена за Каан
Леман – майка на Нихан, обича повече Гьоркем, загрижена за семейното благоденствие
Нихан – майка на Гьоркем и Гюлен, обича и двете момичета еднакво
Фиген – годеница на Енгин, отрицателен персонаж
Сууде – по-малка сестра на Каан, влюбена в Атакан
Сена – майка на Сууде и Каан, отрицателен персонаж
Седеф – прислужница на Сена
Емине - приятелка на Гюлен
Айсен – прислужница на семейството на Гьоркем
Хюля – секретарка

Актьори

Наз Елмаз Наз Елмаз (родена на 16 юни 1983 г.) завършва университета Yeditepe, Факултет за изящни изкуства, катедра "Театър”. Нейната кариера започва още по време на следването й с участия в телевизионни сериали. Талантът и красотата й я превръщат ден след ден в изключително известна актриса. От 2002 г. насам участва в общо шест телевизионни сериала, а в „Късчета живот” влиза в ролята на по-скромната и мила сестра - Гюлен.

Небахат Чехре Небахат Чехре (родена на 15 март 1944 г.) още на 15-годишна възраст е избрана за Кралица на красотата на Турция. До 1962 г. работи като модел до момента, в който киното я изкушава и същата година прави своя професионален дебют. За кратко време участва в много филмови продукции. Четири години по-късно (1966г.) се омъжва за известен турски режисьор и за кратко спира участията си. Започва да се снима отново във филми след развода с мъжа си. Тогава се появяват и най-силните й роли в телевизионните сериали, сред които в Ask-i Memnu (Forbidden Love), който ще бъде излъчен по bTV. От зората на професионалната си кариера участва в общо 69 филмови продукции. В „Късчета живот” играе ролята на майката на Гюлен и Гьоркем и съпруга на Енгин - Нихан.

Айтач Арман Айтач Арман (роден на 22 юни 1949 г.) започва филмовата си кариера през 1971 г. Най-популярното турско списание SES му отрежда второ място в организиран конкурс за най-известни актьори. През 2003 г. на филмовия фестивал Golden Orange в Анталия печели награда за най-добра поддържаща роля във филм.