Какво се случи в епизод 1 на "Мен не ме мислете"

Реклама

Яна е майка на две деца от двама различни мъже. Тя се бори с живота, както й е възможно, докато е в конфликт с бившият си съпруг, Христо, който не иска да се изнесе от дома й и обитава половината апартамент. През повечето време спи на дивана и яде храната, която Яна купува. За капак на всичките й проблеми Христо иска да има законово право да остане в апартамента. Яна загубва делото, защото адвокатът й, Мартин Касимов, не се явява в съда. По същото време я уволяват от работа и ситуацията съвсем се усложнява. Яна решава да поиска парите, които е дала в аванс на несериозния адвокат. Отива направо в дома му, заедно с двете си деца. Там, той се преструва на болен, докато всъщност страда от махмурлук. Докато Яна е в апартамента му, идва Ася, приятелката на Мартин. За да не влиза в излишни обяснения той я лъже, че Яна е новата му чистачка. Неочаквано Ася предлага работа на Яна. Яна, която в момента е истински затруднена с парите, приема.

Кантората, в която работи Мартин, има свои особености и взаимоотношения на работещите там. Виктор, собственик на кантората е и баща на Ася, с която Мартин има връзка. Тома – младши адвокат, който е бивш годеник на Ася. Тома все още не е преживял раздялата им, двамата с Ася понякога влизат в конфликт. Той не одобрява връзката й с Мартин.

Когато се прибира у дома си – Яна се изправя пред нова изненада, тя вижда бившият си мъж Христо, в компанията на Ванчето. Яна побеснява и изгонва и двамата. Когато трясва вратата под носа на Христо, той залита, пада по стълбите и си чупи крака.

Докато споделя с най-добрата си приятелка Ева, Яна е извикана на разпит в полицията. Христо е подал жалба срещу нея. Яна няма друг избор, освен отново да помоли Мартин за помощ и да се надява този път той да е ефективен.