Актьори

Реклама

Къванч Татлъту (Мехмет) e роден на 27 октомври 1983 година в Адана - Южна Турция. Той е турски актьор и модел. Той е едно от петте деца в семейството му. Учил е в частна гимназия, където се е изявявал като много добър баскетболист. След това семейството му заминава за Истанбул, защото баща му се нуждае от медицинско лечение. Там той се записва в баскетболния клуб Ulkerspor. Баща му искал Къванч да стане актьор, но неговите планове били да прави кариера на спортист. Все пак мечтата на баща му се сбъднала.
Кариера
Къванч Татлъту започва кариерата си като фотомодел, след като майка му изпраща негови снимки в известна модна агенция. През октомври 2001 г. печели наградата "Най-добър модел" на световно модно ревю. Оттогава работи като професионален модел и актьор.
Къванч Татлъту се превръща в звезда през 2005 г. с главната роля в сериала "Перла". С ролята на Мехмет става популярен в целия арабски свят. Следват роли в други сериали, превърнали се в хитове. Мнозина го определят като Брад Пит на Близкия Изток.

Сонгюл Йоден (Инджи) e родена на 17 февруари 1979 г. в Диарбекир. След като баща й се премества в Анкара, тя отива с него и прекарва там детството си. Известна в Турция с ролите си както в сериали, така и на театралната сцена.
Изучавала е театрално изкуство в Анкара, завършила е Турската театрална академия.
Сонгюл изпълнява главната роля в сериала "Перла".
Буквално името Сонгюл в превод от турски означава "последна роза". Актрисата е много известна със своята красота и благ характер. Тя е била омъжена за Canberк, който също е актьор.
Кариера
Преди да се посвети на телевизионните сериали, Сонгюл е била известна в Турция с ролите си в театъра. През 2005 г. се превръща в истинска звезда с ТВ сериала "Перла", в който се снима в продължение на 2 години. Оказва се, че сериалът "Перла" е гледан от над 85 милиона зрители в целия арабски свят. През 2008 г. Сонгюл Йоден се снима в друга ТВ драма - "Gonlum".

Гюнгьор Байрак изпълнява ролята на капризната свекърва Шереф в сериала „Перла”. Тя е на 55 години, но нейната осанка подсказва и прякора й до ден днешен – Графинята! Освен актриса тя е доста известна певица от 70-те и 80-те години. Родена е през 1954 г. в град Кония в семейство на биолог. Заради баща си тя учи за медицинска сестра, но след училището се захваща за манекенството. През 70-те става фотомодел. Само допреди две десетилетия Гюнгьор е била и секссимвол, нейни голи снимки са били на кориците на всички мъжки списания в Турция по онова време. Тогава са и първите й стъпки в киното. По време на пътуване до Франция, тя се омъжва за банкер финансист от алжирски произход. От брака си с него има син – Чарлз Мурад. Първият сериал, в който се снима, е „Измислена любов” през 1995 година. Гюнгьор няма опит в сериалите, но за сметка на това се е снимала в 21 игрални филма в периода от 1973 г. до 1993 г. Издала е и два музикални албума (през 1992 г. и 1998 г.).

Актрисата Айча Варлиер изпълнява ролята на Пънар – сестрата на Мехмет, в популярния турски сериал „Перла“. Айча е вече на 32 години, родена е в Анкара през 1977 г,, живяла е в Америка, тя е бакалавър по музика в Университета в Харвард. От 2000 г. до 2003 г. изкарва мастерклас в МХАТ – Москва, което подсказва, че е доста интелигентна, освен че е и привлекателна актриса. Самата тя казва за себе си: „Отидох в Америка на 16-годишна възраст. След завършването на гимназията и успешни музикално-театрални кандидатстудентски изпити следвах в Харвард. След това продължих специализация в МХАТ – Арттеатър. След атента на 11 септември в САЩ не ми подновиха зелената карта и така се завърнах в Турция. Всъщност аз съм професионална певица. Първата ми роля бе в сериала „ Моята жена, моята майка”. А в Държавната опера и балет това беше мюзикълът „Уестсайдска история”. За ролята в него бях номинирана с наградата на „Afife AMY”.
След това идва предложението за ролята на Пънар в сериала „Перла”. Снима се и в изключително популярния в Турция и в арабските страни сериал „Вълчата долина – Пусу”, а неотдавна бе финалът и на друг хубав сериал „Есен”, където актрисата изпълнява блестящо ролята на главната героиня. Игралните филми, в които участва Айча, са три. Сериалите са общо пет, последният от които е „Лимонено дърво” (2008 г.). Айча има издаден компактдиск. Участва в музикални концерти и фестивали, има общ проект за диск със звездата Мехмет Теоман.

Тагове: сериал перла