Реклама

Семейство Челеби е една от най-знатните и с най-богата история фамилии в Бурса. През годините малката семейна работилница с двете стари пейки се превръща в компания за износ на дрехи в САЩ и Европа. Галип, най-големият син в семейството, красив и работлив, завършва университет в Истанбул и се завръща в Бурса, за да продължи фамилния бизнес. Той се жени за Ханзаде и след три години тя му се ражда син Йомер Асаф.

Изглежда, че всичко в семейството върви добре, но под повърхността дебне бомба със закъснител. Животът на Галип се преобръща с главата надолу, когато разбира, че Йомер Асаф не му е син и той никога няма да може да има свое дете. Галип също разкрива, че майка му е била част от измамата... За него става все по-трудно да открие истината, части от която излизат наяве една след друга и той иска да зареже всичко, като остави досегашния си живот зад гърба си.

Режисьор: Месуде Ерарслан
В ролите: Йавуз Бингьол, Башак Кьоклюкая, Чолпан Илхан, Мустафа Алабора

Герои

Галип Челеби е главен герой в „Пътищата на съдбата”. Той е женен за Ханзаде и има син Йомер Асаф, за когото още в началото на сериала разбира, че има друг биологичен баща. След много терзания Галип приема ситуацията, особено когато става ясно, че все пак може да има деца.

Ханзаде е вярната съпруга на Галип, която се измъчва от чувство за вина заради начина, по който е забременяла с Йомер Асаф. Тя безумно обича съпруга си и е готова на всичко за него.

Акън Челеби и братът на Галип, който след дълги години разгулен живот и много жени, се влюбва истински в лекарката Балъм. Тяхната любов минава през много препятствия, като най-голямата съперница на Балъм е Туна, дъщеря на приятели на родителите на Акън, която го прелъстява и забременява от него.

Есманур и Асаф Челеби са родителите на Галип и Акън. Те знаят тайната за биологичния баща на Йомер Асаф и докато Асаф се измъчва от чувство за вина, жена му Есманур прави всевъзможни кроежи и интриги, за да запази тайната.

Вейсел е бивш шофьор в къщата на Челеби, който се оказва извънбрачен син на Асаф Челеби. След като тайната е разкрита, Асаф приема радушно сина си и става ясно, че е имал дълбоки чувства към майка му Хаджер. Вейсел е човек на честта и дълго отказва да приеме обичта и помощта на баща си. Той се жени за прислужницата Макбуле, която временно е заслепена от голяма алчност.

Семих е отрицателният герой в сериала, който въплъщава всичко лошо у човека, но всяко негово действие е продиктувано от страст. Той е много близък приятел на Галип, но впоследствие се оказва, че е заслепен от любов към Ханзаде, дори стига до тежки престъпления, за да отстрани Галип от пътя си и да спечели любовта на жена му. Семих е отговорен за убийството на другия близък приятел на Галип - Джелял, както и на годеницата си Лейля.

Лейля е главен редактор в най-полярния градски вестник „Бурса Поста”. Първоначално тя е влюбена в Галип, но прави всичко възможно да потисне чувствата си, защото Галип е женен. Лейля става жертва на ужасните планове на Семих да се добере до Ханзаде. Тя се подвежда по милите думи и любовни обяснения на Семих и приема да стане негова годеница. Тъй като в същото време благодарение на професията си разбира ужасни неща за бъдещия си съпруг, тя става жертва на убийство от ръката на самия Семих.

Йонджа е приятелка на Балъм в болницата, а Мухсин е журналист, работил за Лейля в „Бурса Поста” и близък приятел на Акън.