Людмила Сланева

Тя е в ролята на майката на Тино – Мария

Реклама

Людмила Сланева-Локо е родена на 25 февруари 1975 г. в Тетевен. Завършила е НАТФИЗ в класа на проф. Крикор Азарян. Играла е в постановки на Малък градски театър “Зад канала”, Сатиричния театър, Театър Българска Армия, Пловдивския театър и др. От ученичка се занимава активно с музика, а през 2011 година, заедно с Ваня Щерева, пусна на книжния пазар романа „Мила Мерлин”.
LOCO e името на групата на Людмила, а също и неин личен псевдоним. Групата съществува от 2008 година и радва феновете на българската клубна сцена с предимно авторски изпълнения в любимия на актрисата формат -   преработени за китара, бас и барабани.   За своите музикални предпочитания Локо споделя: „Възпитана съм от алтернативната рок музика на 90-те , но всъщност ме интересува всякаква музика, всякакъв начин да изразиш себе си свободно. Тази част от мен, която не стана популярна, но която може би е по-добрата част от мен, вкарах в работата ми с групата.”
През 2006 г. Людмила Сланева е номинирана за най-добър албум в категория „Алтернатив” с „Можеш”, през същата година получава награда за Награда за дебют от „Мелотивимания”, а през 2007 г. печели Наградата на публиката в Пролетния конкурс на БНР.
Участва в десетки театрални постановки в Сатиричния театър и ДТ Пловдив, сред които      „Троил и Кресида” по У. Шекспир, „Самолетът беглец” по Камен Донев, „Живот и здраве” от  К.  Донев, „Виж ми окото”, „Нощта на кардинала”, „Мисия Отело” и „Казанова”.
През 2009 и 2010 г. Людмила е била и редактор на културното предаване „Арт трафик” по PRO.BG.
Зрителите познават Локо и от ролите й в българо-американска продукция „Деца от восък” („Children of wax”),  „Приключенията на един Арлекин”, „HDSP - Лов надребни хищници”, първата част на „Непобедимите” („The Expendables”), както и от трети сезон на култовия сериал на bTV „Стъклен дом”.