За сериала

Реклама

Признатият от зрителите за най-добър испански комедиен сериал за всички времена - "7 живота" ще тръгне в ефира на bTV от 29 октомври. Забавните епизоди ще гледаме всяка делнична вечер от 00:00 часа.

"7 живота" се състои от внушителните 7 сезона (общо 204 епизода), което го превръща и в най-дългия сериал, излъчван някога по испанска телевизия. Поредицата е вървяла по испанския канал Тelecinco от 1999 до 2006 г., а неин символ и талисман е котката, заради вярванията, че тези животни живеят 7 пъти.

"7 живота" разказва историята за група приятели в Мадрид. В началото на първия сезон главният персонаж е Давид (Тони Канто). Той се събужда след 18 години в кома, в която е изпаднал на 15, претърпявайки битова травма при подготовка за първата си любовна среща. Давид започва да преоткрива новия свят, в който живее. Неговата съседка Соле (Ампаро Баро) е възрастна жена със склонност да пошляпва по врата всеки, който се държи по неправилен според нея начин. Соле скоро се превръща в един от най-популярните образи в поредицата. Сред другите герои са нейният сексуално неудовлетворен син Пако (Хавиер Камара), необвързаната сестра на Давид - Лаурита (Паз Вега). Не по-малко колоритна е и братовчедка им от Севиля, която говори с "изтънчен" акцент и е първото любовно увлечение на Пако, а след това и на Давид.

Героите идват и си отиват, а единственият персонаж, който се появява от началото до самия край на сериала, е Соле. Другите популярни образи, които се задържат за по-дълго време в поредицата, са келнерът Гонсало (Гонсало де Кастро) и обезсърчената хомосексуална актриса Диана (Анабел Алонсо).

Освен с комичния си сюжет "7 живота" е известен и с епизодичните появи на редица известни личности, сред които са футболистите Самуел Ето’о, Фернандо Торес, Роналдо, певицата Шакира и политикът Сантяго Карило.

Сериалът е вдъхновен от "Приятели" и често е сравняван с него заради сходните си сюжетни линии. В края на излъчването му обаче "7 живота" тотално се различава от американската поредица.