Реклама

Звездата от „Перла” и „Забраненият плод” и любимец на зрителките Къванч Татлъту се завръща в една история за голяма тайна, която отдалечава двама братя един от друг, а в същото време е и единствената останала причина, която ги събира.

Телевизионната сага „Север Юг” стартира в южната ни съседка през 2011 г. и безапелационно жъне огромен успех сред зрителите. Сериалът разказва за трудната битка за оцеляване в живота, която водят двама братя - Кузей („север” на турски) и Гюней („юг” на турски). Те имат различни амбиции и са поели по различни пътища. Единственото нещо, което ги обединява е любовта им към Джемре – момичето, в което и двамата са влюбени.

Къванч Татлъту влиза в ролята на Кузей - смел, непокорен и спонтанен млад мъж, който не толерира несправедливостта. Един от пороците му е, че трудно контролира гнева си. Често оставя юмруците да говорят вместо него. Заради всичко това още от малък често има проблеми. Най-голямата мечта на Кузей е да стане военен и затова иска да учи във военна академия.

Брат му Гюней (Буура Гюлсой) е пълна негова противоположност. Той е спокоен, търпелив, не предприема действия без да обмисли нещата и се представя отлично в училище. Гюней работи усилено, за да може да напусне ограничения свят на баща си.

Събитието, което унищожава живота на двамата братя е преместването на Джемре (Йойкю Карайел) в квартала. Първоначално тримата стават близки приятели и прекарват по-голямата част от времето си заедно.

Един деня преди Гюней да се яви на изпит за университета, Кузей се е подготвил да признае на Джемре за любовта си към нея. Но тогава той разбира, че тя вече е направила своя избор, а именно да бъде с Гюней. Развоя на събитията в онази нощ остава в тайна и става причина пътищата на двамата братя да се разделят.  След случилото се, Кузей влиза в затвора, а Гюней е приет в университета и пред него се разкриват нови хоризонти.

Четири години по-късно Кузей е освободен, но продължава да носи в себе си дълбоките следи на преживяното в затвора и тежестта на несправедливостта на раменете си. Когато се завръща у дома, всичко се е променило. Гюней и Джемре правят планове за сватба. Същевременно Гюней следва пътя, който ще го отведе до мечтания богат живот. Със завръщането на Кузей всичко, което дотогава е вървяло по план, се променя.

Дали устремеността и амбицията на Гуней ще се превърне в завист и злоба? Дали Кузей ще открие най-накрая мир и любов в живота си? Отговорите зрителите ще научат от хитовия сериал „Север Юг”.

Актьори

Къванч Татлъту - турски актьор и модел, роден на 27 октомври 1983 година в Адана - Южна Турция. Той е едно от петте деца в семейството му. Учил е в частна гимназия, където се е изявявал като много добър баскетболист.
Баща му искал Къванч да стане актьор, но неговите планове били да прави кариера на спортист. Все пак мечтата на баща му се сбъднала. Къванч Татлъту започва кариерата си като фотомодел, след като майка му изпраща негови снимки в известна модна агенция. През октомври 2001 г. печели наградата "Най-добър модел" на световно модно ревю. Оттогава работи като професионален модел и актьор. Къванч Татлъту се превръща в звезда през 2005 г. с главната роля в сериала "Перла". С ролята на Мехмет става популярен в целия арабски свят. Следват роли в други сериали, превърнали се в хитове. Мнозина го определят като Брад Пит на Близкия Изток. Зрителите в България го познават още от сериалите „Двама завинаги” и „Забраненият плод”.

Буура Гюлсой е роден през 1982 г. в Анкара, Турция, където е завършил средното си образование. След гимназията, продължава обучението си в Източния средиземноморски университет, факултета по архитектура. За първи път се качва на сцената, когато е на 13 години.
Освен с архитектура и актьорство, Гюлсой се занимава с графичен дизайн, фотография и се снима в различни модни фотосесии. Едно от списанията, на чиято корица е бил, го нарича „най-секси мулти таланта на Турция”.
Първата му роля в телевизионен сериал е през 2008 г. Става известен обаче с ролята си на Вурал в „Пепел от рози”. През 2011 г. се съгласява да изиграе ролята на Гюней в „Север Юг”, която му носи наградата за „Най-добър актьор в сериал” година по-късно.

Йойкю Карайел е родена през 1990 г. в Истанбул. Завършила е девическа гимназия и след кратко обучение в театъра Кентер през 2007 г. влиза в Истанбулската консерватория за драматични изкуства. Докато все още учи през 2011 г. й е предложена главна роля на турския Бродуей, както и в сериала „Север Юг”.

Видео