За сериала

Реклама

"Щурите съседи" разказва живота на група съседи, живещи на улица "Desengano" 21. Три етажа, всеки с по два апартамента, локално магазинче и портиерна приютяват героите и стават свидетели на техните взаимоотношения. Сюжетът показва колко е трудно да събереш различни хора на едно място и колко комични ситуации могат да се получат от това. Съседите на пръв поглед са нормални. Но само на пръв поглед. Те са от различни социални среди, никога не могат да постигнат консенсус помежду си, а приключенията, които преживяват ден след ден, ги сплотяват и разединяват едновременно.

Разбира се, в едно такова голямо и щуро семейство има както много любов, така и много кавги, а и съседска завист понякога. Клюките, скандалите, объркванията и приятелството са само част от съставките на тази свежа комедия. Всички съседи напразно се опитват да живеят в мир един с друг. Но истината е, че на такова място няма как да живеят нормални хора, а само едни много щури съседи.

Тази оригинална комедия отговаря на въпроса, който много от нас си задават понякога: Какво ли прави съседът в момента?

Герои

Апартамент 1А – приютява две сестри на средна възраст. Висента е типична стара мома – енергичен и мил оптимист, който обожава клюките и е специалист по връзки с обществеността... и със съседите. Много обича цветята и е много прецизна и вманиачена, когато става дума за декорацията на дома й. Мариса, сестрата на Висента, наскоро се е развела след дългогодишен брак. Съпругът й никога не я е подкрепял. Мариса е огорчена и саркастична и се разбира много по-трудно с околните отколкото сестра й. Двете сестри са в непрекъснати спорове за съжителството си и собственото си съществуване.

Апартамент 1ВФернандо е адвокат, добре възпитан, с прекрасно чувство за хумор... перфектният мъж, който всяка майка иска за своята дъщеря. Той обаче има други проблеми – постоянният конфликт между него и приятелят му и конфликт със самия себе си, защото не е готов да признае, че е гей. Маури, партньорът на Фернандо, е репортер в женско списание. Той е емоционален хипохондрик, който обича да декорира и да готви.

Апартамент 2АХуан Куеста е главата на семейството в този апартамент. По професия е фитнес инструктор, но голямата му гордост е позицията на домоуправител, която заема. Той е обикновен човек без особено обаяние и малко хора го уважават. Бракът му, който продължава вече 18 години, е в задънена улица. Съпругата му Палома е медицинска сестра и типична домакиня, обсебена от статута на семейството й в обществото. Тя полага големи усилия, за да прикрие гнева си към света. Семейството продължава да живее над възможностите си, въпреки финансовите затруднения. Наталия е голямата дъщеря на Хуан Куеста и Палома. Тя е на 17 години и се намира в онази деликатна фаза от живота си, наречена юношество. Въпреки това, тя е много независима и зряла за годините си. Брат й Хосе Мигел е в другата крайност – той изглежда като нормално дете на 11 години, но е изключително непослушен. Баща му настоява да изучава езици, но единственото, което интересува Хосе Мигел, са белите, които прави със своя приятел Дани.

Апартамент 2ВАрмандо е разведен банкер, който се опитва да се пребори с кризата на средната възраст. Той е в непрекъснати спорове с майка си и сина си. Конча, майката на Армандо, е параноична и обсебваща жена, която обича да играе ролята на жертвата. Дани е изключително интелигентно, но и проблемно дете. След раздялата на родителите си той заживява с майка си, но по-късно се мести при баща си и баба си. Най-добрият му приятел е съседското дете Хосе Мигел. За съжаление на Дани, той винаги обира пешкира за белите на двете момчета.

Апартамент 3АРоберто е архитект, който изкарва прехраната си като рисува илюстрации за еротични списания. Той няма никакви амбиции за забогатяване. Характерът му е леко нестабилен, но рядко се впечатлява от случващото се около него. Било му е изключително удобно да живее с родителите си и сега преминава през така наречената „криза на еманципирането”. Лусия е приятелката на Роберто. Тя работи в строителната фирма на баща си. Тя е типичната модерна жена, като онези, които се появяват на страниците на женските списания. Лудо влюбена е в приятеля си и иска да се омъжи възможно най-скоро.

Апартамент 3ВАлисия е красива млада дама, чиято мечта е да стане телевизионен водещ. Но се задоволява да ходи от прослушване на прослушване и от време на време се появява в рекламни клипове. Тя е интелигентна и жива, но и доста неорганизирана. Успехът й с мъжете е безспорен, но така и не може да завърже стабилна връзка. Белен е много обсебваща. Най-голямата й мъка е, че няма толкова голям успех с мъжете, колкото съквартирантката си. Непрекъснато се кара с хазяите си – Емилио и Конча. Работила е като продавачка на много места, но в момента се издържа от помощите за безработни.

Портиерът Емилио е наследил позицията от баща си и също като него е изключително горд от професията си. Мотото на живота му е „Минимални усилия във всичко, което правя”.

Пако работи във видеотеката на партера, но мечтата му е да стане режисьор. Голям експерт е, когато става дума за филми и мрази комерсиалното кино. Той си пъха носа във всичко и не пропуска да си каже мнението по всеки въпрос.