За сериала

Реклама

Създадена през 2008 г., поредицата проследява любовните трепети на група тийнейджъри, както и отношенията между семейства и приятели

Зрителите на bTV могат да проследят новия драматичен сериал "Тайният живот на една тийнейджърка". Създадена през 2008 г., поредицата проследява любовните трепети на група тийнейджъри, както и отношенията между семейства и приятели и как те се справят с неочаквана бременност в тийнейджърските години.

Петнайсетгодишната Ейми Джъргинс е красива и талантлива музикантка в училищния оркестър. Светът й се обръща наопаки, когато разбира, че е бременна. Паника обзема не само нея, но и двете й най-добри приятелки – Лорън и Мадисън, с които тя споделя. Въпреки загрижеността им Ейми категорично отказва да разкрие кой е бащата. Едно обяснение от Рики, барабанист в оркестъра, за специалната вечер, която са прекарали на лагера, разбулва мистерията кой е бащата на детето.

Докато Ейми се чуди на кого да каже първо – на лекаря си или на родителите си, Бен я кани на среща. Той се е присъединил към училищния оркестър, за да бъде по-близо до нея. Неговите намрения са сериозни, но не знае най-голямата й тайна...

Режисьор е Рон Ъндърууд.

Награди:

През 2008 г. сериалът печели награда Teen Choice за най-добра лятна драма.

През 2009 г. „Тайният живот на една тийнейджърка” печели награда Грейси за най-добра драма и награда

Teen Choice за най-добър актьор в лятна драма. На церемонията за наградите Teen Choice през 2009 г., сериалът получава 9 номинации.

Актьори

Шейлийн Удли в ролята на Ейми Джъргинс
Шейлийн Удли започва кариерата си на петгодишна възраст, когато агент забелязва таланта й. Оттогава следват успех след успех. В момента Шейлийн се подготвя за премиерата на първия си пълнометражен филм „Муула”.

Удли е най-известна с ролята си на Кейтлин Купър в сериала „Ориндж Каунти: Кварталът на богатите”. Шейлийн играе епизодични роли в „Забравени досиета”, „Моето име е Ърл” и „От местопрестъплението: Ню Йорк”. Сред най-скорошните и превъплъщения е главната роля в телевизионния филм, продуциран от Джулия Робъртс, „Фелисити: Приключенията на една американка”.

Франша Рейза в ролята на Ейдриън Лий
Франша е родена и израснала в Южна Калифорния. Баща й е обявен за най-добър диджей в Ел Ей.

В гимназията Франша е била модел в печатни реклами. Пробивът й в света на киното идва с роля в „Луди амазонки: Всичко или нищо”. Актрисата играе главната роля във втората и третата част на адаптацията на „Кънки с остър връх”.

Кени Бауман в ролята на Бен
Кени Бауман е започнал кариерата си на 11-годишна възраст в Ню Йорк и Тексас. Мести се в Ел Ей, когато навършва 14 години и веднага получава главна роля във филм, в който си партнира с Алан Рук и Кристен Джонсън. Последната роля на Бауман е в независимия филм „Лятна ваканция ‘83”.

Кени е роден в Урбана, Илинойс, но е израснал в Тексас, където семейството му все още притежава и управлява малко ранчо. Кени казва, че се вдъхновява най-много от Кърт Вонегът, Албер Камю, Мартин Скорсезе, Станли Кубрик, Франсис Бейкън и Ерих Фром. В свободното си време се занимава с фотография, пише и прави музика.

Дарън Кагасоф в ролята на Рики Ъндърууд
Дарън е роден и израснал в Калифорния. Учи в щатския университет в Сан Франциско, но решава да последва мечтата си да бъде актьор и се връща в Ел Ей. Въпреки малката вероятност да бъде избран, той се явява на кастинг за роля в „Тайният живот на една тийнейджърка” и получава ролята на Рики. Това е пробивът му света на киното.

Меган Парк в ролята на Грейс Боумън
Кариерата на Меган започва повече от добре с роля във филм, в който си партнира с Робърт Дауни Джуниър. Следват множество главни и второстепенни роли в пълнометражни филми, както и роля в спечелилия Еми сериал „Тъмният оракул” (The Dark Oracle).

Меган е родена в Канада, но се мести в Ел Ей, за да започне актьорската си кариера.

Грег Финли в ролята на Джак Папъс
Грег е роден и израснал в Портланд, щата Мейн. През 2005 г. прекъсва ученето и заминава за Ел Ей, за да стане актьор. Без никакви връзки и с много късмет, той получава роля в „Тайния живот на една тийнейджърка”. Финли е написал и първия си сценарий, който се очаква да бъде филмиран скоро.