Реклама

Зрителите на bTV Lady ще съпреживяват приключенията на тайнствения мексикански герой Зоро, чиято история за първи път се появява на малкия екран още през 1920 година във филма „Знакът на Зоро”, а е преработена жанрово през 1957 в превърналия се в абсолютен хит сериал на Уолт Дисни – „Зоро”, в който американският актьор Гай Уилямс изиграва една от най-емблематичните си роли.

През 2007 година колумбийската компания RTI, съвместно с Телемундо, показва една от най-добрите според критиката версии на Зоро. Тя е базирана на романа на Исабел Алиенде, като в сюжета използва и основни характеристики на персонажите от сериите на Дисни.
Последната версия е снимана в Колумбия, но пресъздава история, чиито събития се случват в Лос Анжелис, Калифорния. Сериалът е възприет от аудиторията и като едно периодично риалити, което показва ситуациите от възможно повече гледни точки и разкрива изключително пълно емоционалната картина в отношенията между героите.
Главният персонаж на историята е испанският благородник Дон Диего де ла Вега.
В действителност той е метис, тъй като е роден от бял баща - Дон Алехандро де ла Вега и индианката Тоипурниа, която след брака си с благородника приема името Реджина.

Дон Диего е обикновен човек с необикновена тайна. Въпреки че е отраснал като благородник във величествено имение, още от малък Дон Диего е отвратен от издевателствата над бедните. От тогава той дава обет да се бори срещу несправедливостта в обществото, в което живее. Усвоил бойните си умения в Барселона, той се завръща в родната си хасиенда в Калифорния и възприема тайната същност на Зоро – маскирания отмъстител. Така той заживява двоен живот – на благородника Дон Диего де ла Вега и защитника на всички угнетени – Зоро. В своята благородна мисия той е подкрепян от Братството – тайна организация, наречена Рицарите на счупения трън.   

В драматичната история за добро и зло не липсва и голяма доза романтика, драматични събития и семейни интриги. Зоро се влюбва в красивата млада вдовица Есмералда Санчес де Монкада. Тя пристига в Калифорния заедно със сестра си и баща си – Фернандо Санчес де Монкада - новоназначен губернатор на Калифорния и първокласен диктатор. Въпреки че Дон Диего не понася губернатора, той постепенно е безумно увлечен от дъщерите му. Есмералда е задържана в плен, където е жестоко изтезавана и измъчвана, а сестра й забременява, според слуховете, не от друг, а именно от Дон Диего.

Вълнуващата история на Зоро ще предложи на зрителите не само интригуващ сюжет, но и множество странни персонажи. В приказния свят на Зоро няма да липсват мистични индиански шамани, амазонки, вещици, пирати и дори джуджета. Изключителното разнообразие на причудливи образи и характери в комбинация с интересния сюжет на историята превръщат сериала „Зоро” в един от най-добрите съвременни образци на теленовелата в световен мащаб.

Сериалът не се разпространява официално в интернет.