Когато духът се разбунтува

Увеличението на заразените с COVID-19 в региона и в Европа, както и икономическата стагнация, чиито измерения все още са крайно неясни, ще роди непредсказуема политическа атмосфера

Реклама

С идването на септември, България ще влезе в исторически цикъл, който няма аналог в съвременната ни история. Увеличението на заразените с COVID-19 в региона и в Европа, както и икономическата стагнация, чиито измерения все още са крайно неясни, ще роди непредсказуема политическа атмосфера, която далеч надхвърля евентуалната оставка на правителството.

И тук не става въпрос толкова за протестите, колкото за разнопосочното недоволство, което се натрупа в последните години.

Недоволство срещу управляващите, но и недоверие към парламентарно представената опозиция в лицето на БСП. Десните партии акцентират върху проблемния, според тях главен-прокурор, който в момента е нещо като универсален дразнител за голяма част от обществото.

Проблемите, които се натрупаха в последните години, са много по-дълбоки и по-трудни за решаване. Битката за повече почтеност и скъсване на икономическите зависимости на политиците, преминава през пречистване. Това пречистване се очаква от съдебната система, но когато тя не работи или голяма част от обществото се съмнява в нейната почтеност, тогава има риск от фасадни действия, които няма да донесат желаните резултати.

Вижте във видеото целия коментар на водещия Светослав Иванов.