Коментар на водещия: 2022 - изпитания и поуки

И тази година неусетно стигнахме до онзи момент, в който натискаме спирачките...

Реклама

И тази година неусетно стигнахме до онзи момент, в който натискаме спирачките. За да се вгледаме в онова кътче на душата, което е свързано с радостта от раждането на новия живот, топлината на семейството, аромата на детство и онази вълшебна дума - у дома.

Само след седмица ще посрещнем Рождеството. Отиващата си година беше истинско предизвикателство. Много приличаше на буря, която преминаваше през новините и събития, войни, политически драми, ценова спирала. Но тъй като не съм почитател на свръх драматизиране на събитията, искам да ви споделя, че през тази година се случиха и някои много хубави неща.

Започна раздялата ни с COVID-19. Оставяме в историята един период, продължил повече от две години, който беше тектоничен тест за всички нас, нашите семейства и всички хора по света. Наши близки, познати, приятели загубиха живота си и не трябва да допускаме в спомените си, този период да се изразява просто в статистика, защото те имаха лица, имена, имаха живот. Време е обаче да кажем - "Сбогом и не се връщай повече". И това преминава.