Коментар на водещия: А след лятото?

Идва ключова за цяла Европа есен

Реклама

Дами и господа, в тези топли месеци, когато гледаме да се отпуснем, да съберем слънце и да подредим мислите си, обикновено спираме или започваме по-слабо да се интересуваме от процесите, които ще определят живота ни в следващите месеци. Както се казва, в този информационен вихър, едно ли е, две ли са...

Но отвъд новините от нашата си къщичка - България, започват да се появяват знаци за предстоящи събития, които ще рефлектират върху нас по особено сериозен начин с оглед на неспособността на политическите лидери да гледат в една посока, а и на липсата на познания и разбиране за последствията от тези процеси. 

В енергийния сектор, Русия очевидно ще продължи да отмъщава на Европа заради подкрепата за Украйна. Списание "Икономист" очаква в Германия, която внася около една трета от своите газови количества от Русия, цените да полетят нагоре, защото има реална опасност от драстично намаляване на количествата. Терминът, който постепенно се налага и влиза в употреба в политическия и новинарския речник на Европа в момента е "газтастрофа". Запомнете тази дума, защото тя може да е най-актуалната през есента. 

Целия коментар вижте във видеото.