Коментар на водещия: "Национален спор(т)"

Коментар на водещия Светослав Иванов

Коментар на водещия: "Национален спор(т)"

Реклама

Не, това не е мисията на 24-годишния Кирил Философ при сарацините. Няма го онзи далечен път, по който младият защитник на християнската религия трябвало да поеме, за да отговори насред Багдад, на повдигнатата "хула" от мюсюлманите, с прословутото си красноречие, пред което цяла Византия склонявала глава.

Не, това не е мисията на посланик Никола Балабанов, който тайно трябвало да убеди пратеника на Държавния департамент на САЩ в Истанбул, че страната ни не трябва да бъде наказвана строго след Втората световна война. Спор неуспешен и труден, коствал много и на София, и на следващите поколения.

Не, това не е спор, който ще доведе до нещо градивно. Да събереш в работна група експерти, чиято задача е "да спорят по мерките" в разгара на надигаща се нова вълна, е доста странно решение.

И тук не става дума за зеления сертификат или ваксините, а за съпричастността към онези, които подхождат към общата опасност с мисъл за другия. Обикновено властта взима решения и носи отговорност, а не я прехвърля на спорещи страни. Всички се уморихме, на всички ни омръзна да се страхуваме, да се затваряме, да внимаваме, да гледаме децата си как се разделят с детството си...

Целия коментар вижте във видеото.