Пеят, скачат – весели деца

Коментар на водещия на "120 минути" Светослав Иванов

Реклама

Понякога си мисля, че големият проблем на нашето общество е в пренавиването. Когато една пружина се пренавие, започва да се разтяга и скача насам-натам, докато не се сгъне неподвижно на земята. Или дете, на което бащата му потопи пръст в чашата, знаете, има сънародници топят пръст дори и на децата. Да пробват какъв е вкусът на зрелостта. А тя обикновено мирише на спирт. 

Българското пренавиване е мисълта, че нещо трябва да се случи на всяка цена и задължително. Това пренавиване е причина брат с брата да се раздели заради делба на къща на далечна леля и депутат депутата да заплаши пак заради делба, но за нещо вероятно по-голямо. Като все още млад човек ви казвам - нищо не е на всяка цена.

Светът не започва и не свършва с коалицията, която става жертва сама на себе си. Ако не ни харесва хода на Слави Трифонов и "Има такъв народ" от тази седмица, неговият политически проект просто ще тръгне към своя бърз залез. Защото в политическата галактика няма вакуум - една звезда угасва, ражда се друга. И нищо от това не е фатално. Светът няма да свърши, нито пък България, която е преминавала през много, ама много по-тежки времена и е трябвало да взима много по-тежки решения, които освен с икономически трусове са били свързани с десетки хиляди жертви.

Целия коментар на Светослав Иванов гледайте във видеото!